Ο Ιωνάς μετέτρεψε σε φυλακή το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ για τον Παναγιώτη Νεοκλέους

Σε χρόνο ρεκόρ παραμερίστηκαν οι αντιδράσεις και τα εμπόδια και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου μετέτρεψε ως φυλακή συγκεκριμένο δωμάτιο του Μέλαθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στην Παλώδια για να διαμένει εκεί ο κατάδικος, μεγαλοδικηγόρος Παναγιώτης Νεοκλέους.

Ο Νεοκλέους καταδικάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην υπόθεση μαζί με τον συνεργάτη του, τέως βοηθό γενικό εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ΧΑΡΑΥΓΗΣ, μετά από παρεμβάσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας το ιατροσυμβούλιο συνήλθε δυο φορές μέσα σε μια βδομάδα, δίνοντας έγκριση για τη μεταφορά του κατάδικου στο Μέλαθρον.

Αρχικά το ιατροσυμβούλιο αποφάσισε ότι ασθενείς με παρόμοια οδοντιατρικά προβλήματα όπως αυτό που επικαλέστηκε ο Νεοκλέους δεν χρήζουν εσωτερικής νοσηλείας σε νοσηλευτήριο.

Στη συνέχεια ωστόσο υποβλήθηκε νέο αίτημα και το ιατροσυμβούλιο συνήλθε άρον άρον και ενέκρινε αίτημα ιδιώτη οδοντίατρου ότι ο Νεοκλέους χρειάζεται θεραπεία οδοντικών εμφυτευμάτων και ότι τέτοιες επεμβάσεις μπορούν να γίνουν μόνο στη δική του κλινική στη Λεμεσό.

Να σημειωθεί επίσης ότι για τη μεταφορά και φύλαξη του μεγαλοδικηγόρου στο Μέλαθρον, η διευθύντρια των φυλακών ζητά έγκριση κονδυλίου από το Υπουργείο Οικονομικών ποσού πέραν των 500 χιλιάδων ευρώ.

 

Διαβάστε εκτενέστερα για το θέμα στο Κύριο θέμα της Χαραυγής
Πολιτικές οδηγίες και αποφάσεις Ιατροσυμβουλίου, οι οποίες μπάζουν νερά! Σε χρόνο ρεκόρ παραμερίστηκαν αντιδράσεις και εμπόδια και με …
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy