«Ο Υπ. Γεωργίας θέλει τον ΚΟΑΠ για τις ορέξεις του»

Ο Υπουργός Γεωργίας δεν αποδέχεται τη μελέτη που ετοίμασε ο Κυπριακός Οργανισμος Αγροτικών Πληρωμών, κατόπιν εντολής της Βουλής, με την οποία αποδεικνύεται η ικανοποιητική επάρκεια και απόδοση του οργανισμού, με αποτέλεσμα σήμερα ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών Κώστας Πετρίδης να τον κατηγορήσει, ενώπιον των μελών της Επιτροπής Γεωργίας ότι «θέλει τον ΚΟΑΠ για τις δικές του ορέξεις», δηλαδή για να βάζει χέρι στα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Μάλιστα, ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών ανακοίνωσε πως έστειλε επιστολή στον Υπουργό Γεωργίας και σε άλλους, με την οποία τους ζητά να αποσύρουν τους 122 κρατικούς υπαλλήλους, οι περισσότεροι από το υπουργείο του, που ασχολούνται με τις αναδοχές γιατί θα τις αναλάβει το υφιστάμενο προσωπικό του ΚΟΑΠ. «Έστειλα σήμερα επιστολή σε όλους με την οποία τους ενημερώνω ότι θα πάρω πίσω τις αναδοχές, όπως εξυπακούεται από το νόμο, διαδικασία που θα ολοκήρωθεί σε διάστημα 18 μηνών», είπε ο κ. Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης, με αρκετά έντονο ύφος, επανέλαβε και σήμερα ότι ο ΚΟΑΠ πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητος και ευέλικτος οργανισμός, όπως ήταν η αρχική απόφαση που προνοούσε την ίδρυσή του και όπως είναι οι εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα στην αυριανή έκδοση της ΄΄Χαραυγής΄΄

Χρήστος Μαυρής

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy