Ο Υπουργός ‘Αμυνας στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τετάρτη 25 Μαρτίου ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό του 1821.

Στις 1000 πμ θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου πανηγυρική λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πρωτοστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στις 1100 ο Υπουργός Άμυνας,  ως επίσημος καλεσμένος από τον Έλληνα ομόλογό του, θα παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση από το χώρο μπροστά από το μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, απ’ όπου αφαιρέθηκαν τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί τις προηγούμενες χρονιές λόγω επεισοδίων που είχαν σημειωθεί από πολίτες που αποδοκίμασαν ακόμα και τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στις 1200 ο κ. Φωκαίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην οδό Ρηγίλλης, και εκεί θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα.

Εν τω μεταξύ την ημέρα της εθνικής επετείου, στις 1900, ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει ομιλία στην Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση ως ευρωπαϊκό γεγονός».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο, και τον πανηγυρικό της ημέρας από τον Αναπληρωτή Πρύτανη καθηγητή της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Ναπολέοντα Μαραβέγια με τίτλο: «Τα Οικονομικά της Επανάστασης του΄21».

Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό μέρος από τον Χορό των Ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης».

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy