“Ο κ. Αναστασιάδης επέβαλε την πρόταση του για καθολικό κούρεμα”

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

“Αν κάτι παραμένει χωρίς διερεύνηση είναι οι καταγγελίες για προνομιακή ενημέρωση συγγενών και φίλων του απερχόμενου Προέδρου, που επέτρεψε τη διακίνηση εκατομμυρίων από την Κύπρο στο εξωτερικό”

Σε δήλωση προέβη η Ελένη Μαύρου, Μέλος Π.Γ. ΑΚΕΛ για το κούρεμα των καταθέσεων με αφορμή τα πρακτικά της απόφασης του Eurogroup στις 18 Μαρτίου του 2013, τα οποία έχουν επανέλθει στην επικαιρότητα.

Αυτούσια η δήλωση

Ο κ. Αναστασιάδης προσπαθεί απεγνωσμένα να απαλλαγεί από την ευθύνη για το κούρεμα των καταθέσεων του 2013 φορτώνοντας την σε οποιονδήποτε άλλο. Τα πρακτικά όμως, της απόφασης του Eurogroup στις 18 Μαρτίου του 2013, τα οποία έχουν επανέλθει στην επικαιρότητα, αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά:

Ο κ. Αναστασιάδης γνώριζε πολύ καλά πριν πάει στο Eurogroup για το επικείμενο κούρεμα έστω και αν προεκλογικά δεσμευόταν διαφορετικά και παρά την προσπάθεια, μαζί με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, συγκάλυψης του τραπεζικού εγκλήματος.

Κανένα πιστόλι δεν του έβαλαν στο κρόταφο. Είναι ο ίδιος που επέβαλε την πρόταση του για καθολικό κούρεμα, την ώρα που το Eurogroup επαναλάμβανε ότι οι καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων έπρεπε να προστατευθούν, προφανώς για να προστατεύσει τους μεγαλοκαταθέτες.

Τα γεγονότα έχουν πλειστάκις επιβεβαιωθεί όχι μόνο από ευρωπαίους αξιωματούχους (Μάριο Ντράγκι, Όλι Ρεν) αλλά και από τον τότε Γενικό Εισαγγελέα, Πέτρο Κληρίδη και τον τέως Υπ. Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή.

Αν κάτι παραμένει χωρίς διερεύνηση είναι οι καταγγελίες για προνομιακή ενημέρωση συγγενών και φίλων του απερχόμενου Προέδρου, που επέτρεψε τη διακίνηση εκατομμυρίων από την Κύπρο στο εξωτερικό προς αποφυγή του κουρέματος, αφήνοντας τους υπόλοιπους να πληρώσουν τη νύφη των ολέθριων για τη χώρα μας χειρισμών του.

Ο κ. Αναστασιάδης και το επιτελείο του, συνεχίζουν να παραποιούν βάναυσα την αλήθεια αντί να βρουν το θάρρος να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων τους. 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy