“Ο κ. Παπαδόπουλος μαζί με Αναστασιάδη και Α. Νεοφύτου επεδίωκαν ανατροπή του ΓΕΣΥ”

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Ο Γιώργος Λουκαϊδης, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τις αναφορές του Ν. Παπαδόπουλου για ηχογραφήσεις του  κ. Παμπορίδη που αποδεικνύουν την ασυνέπεια της κυβέρνησης Αναστασιάδη, σε ότι αφορά την υλοποίηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Αυτούσια η δήλωση

Σε σημερινές του δηλώσεις σε πρωινή εκπομπή, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε ηχογραφήσεις του κ. Παμπορίδη που αποδεικνύουν την ασυνέπεια της κυβέρνησης Αναστασιάδη, σε ότι αφορά την υλοποίηση του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να πούμε είναι ότι, αν όντως είναι διαθέσιμα τέτοια ηχογραφημένα ντοκουμέντα-πρακτικά, θα πρέπει ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος να τα δώσει στη δημοσιότητα, για να αποκαλυφθεί -ακριβώς- αυτό που είναι πολύ καλά γνωστό, η ασυνέπεια δηλαδή της κυβέρνησης Αναστασιάδη και οι αντιφάσεις της σε ό,τι αφορά την προώθηση του ΓΕΣΥ.

Για εμάς, βέβαια, δεν χρειάζονται τα πρακτικά που επικαλείται ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος για να αποδειχτεί κάτι τέτοιο. Μόνο μετά από τέσσερα χρόνια και κατόπιν της λαϊκής κατακραυγής και της πίεσης που ασκήσαμε, η κυβέρνηση Αναστασιάδη αναγκάστηκε προσωρινά σε υποχώρηση και επέτρεψε να προωθηθεί το ΓΕΣΥ, έτσι όπως είχε συμφωνηθεί από τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και από τις πολιτικές δυνάμεις εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι μέχρι και τον Ιούλιο του 2016 είχαμε προτάσεις από πλευράς κυβέρνησης που είχαν κατατεθεί στο τραπέζι, οι οποίες ήταν άκρως υπονομευτικές του εγχειρήματος για τη μεταρρύθμιση. Να θυμίσω ότι είχαν καταθέσει πρόταση που ακύρωνε το ΓΕΣΥ και προωθούσε το λεγόμενο μίνι ΓΕΣΥ.

Οπότε, πολύ αργοπορημένα ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ασκεί κριτική αυτού του χαρακτήρα. Και ο λόγος που αυτό συμβαίνει είναι προφανής. Είναι ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος που χέρι-χέρι μαζί με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Αβέρωφ Νεοφύτου επεδίωκαν σταθερά και με συνέπεια την ανατροπή του ΓΕΣΥ. Γιατί είναι, επίσης, αλήθεια ότι δεν είναι μόνο ο κ. Παμπορίδης και η κυβέρνηση Αναστασιάδη που κατάθεσε πρόταση για μίνι ΓΕΣΥ. Και ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος και η παράταξη του κατέθεσαν πρόταση για μίνι ΓΕΣΥ στο παρά ένα της ψήφισης της μεταρρύθμισης. Τα ίδια συμφέροντα είναι που εξυπηρετούν Νίκος Αναστασιάδης, Νικόλας Παπαδόπουλος και Αβέρωφ Νεοφύτου και στον χώρο της Υγείας και σε ότι αφορά ειδικότερα το ΓΕΣΥ.

Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι κανένα Γενικό Σχέδιο Υγείας δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, στην περίπτωση που είτε ο Νίκος Αναστασιάδης είτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος εκλεγούν στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Αναγκάστηκαν προσωρινά σε ελιγμό κάτω από τη λαϊκή πίεση, πλην όμως υπηρετούν εκείνα τα συμφέροντα στον τομέα της Υγείας που με κανένα τρόπο δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ, όποιος και από τους δύο και αν βρίσκεται στο πηδάλιο της εξουσίας από το Φλεβάρη του 2018.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy