Ο ΚΟΤ λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις υποδείξεις του Γ. Ελεγκτή, δηλώνει ο Πρόεδρος του

Οι ελλείψεις αδειών για την πλήρως νομότυπη λειτουργία των Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων δεν αφορούν τη σωστή τους λειτουργία, ειδικά σε θέματα ασφάλειας και υγείας για τους πελάτες και τους υπαλλήλους και δεν επηρεάζουν την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών, ξεκαθαρίζει ο ΚΟΤ.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για τον ΚΟΤ, η οποία συζητήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοϊζου, είπε ότι για την λειτουργία ενός καταλύματος χρειάζονται πέραν των 9 αδειών, η απουσία κάποιων από τις οποίες δεν επηρεάζουν τη σωστή λειτουργία του καταλύματος, ειδικά στα θέματα ασφάλειας και υγείας.

Ο κ. Λοϊζου είπε ότι ο ΚΟΤ δέχεται τις απόψεις και τις εισηγήσεις του Ελεγκτή, τις οποίες σαφώς λαμβάνει υπόψη για τη λειτουργία του οργανισμού, σημειώνοντας ότι όπου διαπιστώνεται απουσία τέτοιου σχεδίου, ο ΚΟΤ παρεμβαίνει και αν χρειαστεί πάει στα δικαστήρια για να κλείσει το συγκεκριμένο κατάλυμα.

Μέχρι στιγμής, είπε, δεν έχει παρουσιαστεί τέτοιο πρόβλημα.
Βουλευτές έθεσαν ζήτημα για την επιχορήγηση του ΡΑΛΛΥ ΚΥΠΡΟΣ, με ποσό γύρω στις 500 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, ή 7.3 εκ. ευρώ από το 2003 μέχρι το 2016, ενός ιδιωτικού οργανισμού, από τον ΚΟΤ, ενώ την ίδια ώρα δεν τυγχάνουν επιχορήγησης άλλα αθλήματα διεθνούς επιπέδου, όπως του ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΛΕΙ.

Ο Γενικός Ελεγκτής, επισημαίνει ότι η επιχορήγηση γίνεται με έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, για πολιτικούς λόγους.

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου σημείωσε ότι το κόμμα της θεωρεί πολύ σημαντική τη δράση του ΚΟΤ, γι αυτό και χρειάζεται άμεση ανταπόκριση στις συστάσεις του Γ. Ελεγκτή και χρειάζεται στρατηγική και προγραμματισμός για μετατροπή της Κύπρου ως αειφόρου τουριστικού προορισμού.

Σημείωσε την ανάγκη έγκρισης του νομοσχεδίου για τη δημιουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Εκ μέρους του ΑΚΕΛ η Ειρήνη Χαραλαμπίδου είπε ότι το κόμμα της θεωρεί σημαντικό ότι δε χρειάστηκε να γίνεται επανάληψη των προβλημάτων από τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή, αφού οι υποδείξεις του υιοθετούνται από τον οργανισμό.

Οι υπηρεσίες της Κυβέρνησης, είπε, πρέπει να συντονιστούν μεταξύ τους και να λύσουν το θέμα των αδειών προς τις ξενοδοχειακές μονάδες, προσθέτοντας ότι απλοποιήθηκε μεν η διαδικασία εξασφάλισης των αδειών, αλλά θα πρέπει οι υπηρεσίες να συντονιστούν ώστε οι μονάδες να εξασφαλίσουν τις νομότυπες άδειες, ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα με την εικόνα τους προς το εξωτερικό.

Γιώργος Δεληγιάννης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy