ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο λαός υψώνει φωνή αντίστασης στον ιμπεριαλισμό που μοιράζει και ξαναμοιράζει τη γη

Με την παρουσία του στην Πορεία Ειρήνης ο λαός υψώνει φωνή αντίστασης στον ιμπεριαλισμό που μοιράζει και ξαναμοιράζει τη γη, χαράζοντας σύνορα με το αίμα των λαών, δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού.

Ο λαός πρόσθεσε, βροντοφωνάζει ότι θέλει ειρήνη αφού η φρίκη του πολέμου είναι δίπλα μας: στην Παλαιστίνη, την Συρία, την Υεμένη.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού αντί να τηρήσει θέσεις αρχών, περί άλλων τυρβάζει.

Πρόσθεσε ότι η Συρία πνίγεται στο αίμα, όμως η Κυβέρνηση βυθίζεται στην ένοχη σιωπή και στις Βρυξέλλες ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την επίθεση των ΗΠΑ και της Βρετανίας ενάντια στη Δαμασκό.

Το ΑΚΕΛ, είπε ο κύριος Κυπριανού, τονίζει ότι η χρήση των βρετανικών βάσεων ή άλλων εγκαταστάσεων στο νησί για στρατιωτικές επιδρομές καθιστά την Κύπρο ορμητήριο της επίθεσης και συνεπώς, μέρος του πόλεμου σε βάρος της Συρίας και του λαού της. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, πρόσθεσε, επωμίζεται την κρίσιμη ευθύνη να ξεκαθαρίσει ότι η πατρίδα μας μένει έξω από αυτό τον πόλεμο.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι η Κυβέρνηση άλλα λέει, άλλα κάνει κι άλλα εννοεί και αυτό το απέδειξε και στο Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι αντί δυστυχώς η κυβέρνηση να επικεντρωθεί στο πώς θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες, απλώς κάνουν δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης, κατασκευάζουν θεάματα και κατηγορούν, αν είναι δυνατόν, το ΑΚΕΛ για υιοθέτηση τουρκικών θέσεων.

Ο κύριος Κυπριανού τόνισε ότι η Τουρκία θέλει διχοτόμηση και το ΑΚΕΛ ουδέποτε θα συμβιβαστεί με αυτό το σενάριο.

Κατέληξε λέγοντας ότι αν συμβιβάστηκαν άλλοι με την διχοτόμηση ή αν έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα των δύο κρατών, να το πουν τίμια και ξεκάθαρα στον κυπριακό λαό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy