Ο Μακρόν θα επισκεφτεί την Ελλάδα μεταξύ 7 και 8 Σεπτεμβρίου

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Την Ελλάδα θα επισκεφτεί μεταξύ 7 και 8 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με μια πηγή από το Μέγαρο των Ηλυσίων, στην προσπάθεια του να δώσει νέα ώθηση στην προσπάθεια για εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
 
Σύμβουλοι του Μακρόν κάνουν λόγο για μια «πολύ ευρωπαϊκή» ατζέντα του Προέδρου, μόλις επιστρέψει από τις διακοπές του στη νότια Γαλλία. Την άλλη εβδομάδα θα ταξιδεύσει στην Αυστρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ μια εβδομάδα μετά θα φιλοξενήσει τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.
 
Ο Μακρόν ήταν μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών που απηύθυναν αυτό το καλοκαίρι έκκληση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με την πάροδο του χρόνου, ώστε η χώρα να ανακάμψει από την οικονομική κρίση.
 
Παράλληλα, ασκεί πίεση στους ομολόγους του να ασπαστούν μια πιο φιλόδοξη προσέγγιση σε θέματα όπως η ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία και η φορολογική εναρμόνιση, ενώ λέει πως η αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ δεν πρέπει να μην θεωρείται ταμπού.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.