Ο μαραθωνοδρόμος Φοίβος Κωνσταντίνου 8ος καλύτερος όλων των εποχών

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο δρομέας της Δρό.Με.Α. Racing και του ΓΣΖ, Φοίβος Κωνσταντίνου στον πρόσφατο Διεθνή Μαραθώνιο Καλιφόρνιας, ο οποίος διεξήχθη στην πόλη Σακραμέντο, στις ΗΠΑ, καλύπτοντας την απόσταση των 42.195 μ σε 2 ώρες 29 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα, χρόνος που τον φέρνει στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες επιδόσεις στην Κύπρο για το 2014 και τον κατατάσσει 8ο καλύτερο όλων των εποχών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δρό.Με.Α. Racing έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που Κύπριος δρομέας σπάζει το ‘φράγμα’ των 2 ωρών και 30’.

Η επίδοση αυτή κατατάσσει τον Κωνσταντίνου στην 8η θέση στη λίστα με τις 10 καλύτερες επιδόσεις του Μαραθωνίου, όλων των εποχών στην Κύπρο και φιγουράρει πλέον ανάμεσα σε ιστορικά ονόματα μαραθωνοδρόμων όπως τους: Κασσιανίδη, Χειμωνή, Πρατσή, Θεοδώρου, Παναγιώτου, Κυριακίδη, Δημητρίου, Κωνσταντίνου Κώστα και Λοϊζή.

Πέρσι, στον ίδιο αγώνα ο Κωνσταντίνου είχε σημειώσει επίδοση 2 ώρες 33’ και με σωστή προετοιμασία, σκληρή προπόνηση και ορθή τακτική πέτυχε τη μεγάλη βελτίωση αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy