«Όλοι πλην του ΔΗΣΥ είχαν στόχο απαλλαγής από την διακυβέρνηση Αναστασιάδη»

Το σύνολο των πολιτικών κομμάτων πλην του ΔΗΣΥ έλεγαν προεκλογικά ότι στόχος τους ήταν η απαλλαγή της χώρας από τη διακυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη, υπενθύμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, λέγοντας παράλληλα ότι το ΑΚΕΛ αναμένει να δει κατά πόσο τα συγκεκριμένα κόμματα θα παραμείνουν συνεπή σε αυτή τη θέση.

Σχολιάζοντας τις διεργασίες που γίνονται εν όψει του 2ου γύρου των εκλογών, ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε παράλληλα δήλωση του ίδιου του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος δήλωνε προεκλογικά ότι όσοι θέλουν απομάκρυνση Αναστασιάδη από την Κυβέρνηση του τόπου πρέπει να υποστηρίξουν τον αντίπαλο του στο 2ο γύρο.

Ο κ. Κυπριανού ξεκαθάρισε ότι ο Σταύρος Μαλάς κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί ουσιαστικές αλλαγές το προεκλογικό του πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι το ΑΚΕΛ στα κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα είχε συνεργασία στη Βουλή και στο παρελθόν.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, θέση του κ. Μαλά είναι ότι τώρα προέχει η δημιουργία των συνθηκών που θα οδηγήσουν σε επίλυση του Κυπριακού. Ερωτηθείς αν ο κ. Μαλάς έλαβε το ερωτηματολόγιο του ΕΛΑΜ, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ είπε ότι μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχε ληφθεί κάτι αντίστοιχο, ωστόσο σημείωσε πως ακόμα και αν το λάβει θα το επιστρέψει αμέσως.

Υπέδειξε επίσης ότι όλοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή στο θέμα του ονόματος που ο κ. Μαλάς θα ανακοινώσει ως εκείνον που θα αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι είναι θέμα που αφορά τον ίδιο τον κ. Μαλά.

Εξ άλλου ο κ. Κυπριανού κάλεσε το επιτελείο του Ν. Αναστασιάδη να αντιπαρατεθεί στην αναμέτρηση για το 2ο γύρο με σοβαρότητα και επιχειρήματα, μακριά από λαϊκισμούς και προσωπικές επιθέσεις. Υπέδειξε ότι η εμπάθεια, οι αφορισμοί και η εξαλλοσύνη με την οποία το επιτελείο Αναστασιάδη εξαπολύει πυρά κατά του τέως προέδρου της Δημοκρατίας αποκαλύπτει τη γύμνια των προτάσεων και την απουσία θέσεων του κ. Αναστασιάδη για την Κύπρο του αύριο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy