Ο οδικός λαβύρινθος της νησίδας

622

Πέρασε και η ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου. Χωρίς νησίδα, όπως ζήτησαν επιτακτικά οι πλείστοι περίοικοι της Λεωφόρου, αφού προηγουμένως είδαν τα αποτελέσματα της πρακτικής αυτής να αποτυπώνονται στη Λεωφόρο Στροβόλου.

Πρόκειται για μια νίκη της τοπικής κοινωνίας, καθώς στις πλείστες περιπτώσεις που εφαρμόστηκε η κτιστή νησίδα μάλλον περιέπλεξε τα πράγματα παρά έλυσε το πρόβλημα του κυκλοφοριακού χάους στη Λευκωσία, αλλά και σε άλλες πόλεις. Κάτι αντίστοιχο δεν συνέβη στη Λεωφόρο Αγλαντζιάς.

Η νησίδα τοποθετήθηκε βάσει σχεδίου και πλέον, έχω προσωπική εμπειρία, μια απλή μετάβαση στο περίπτερο, στο φούρνο, σε ένα σταθμό βενζίνης, ισοδυναμεί με οδήγηση μέσα σε ένα οδικό λαβύρινθο και μάλιστα μετ’ εμποδίων, καθώς όλο και κάποιος δρόμος θα έχει μείνει μισοτέλειωτος και κλειστός για την κυκλοφορία.

Ελπίζουμε το νέο έργο να βοηθήσει πρωτίστως τον πεζό άνθρωπο, τους ανάπηρους και τους καταστηματάρχες και όχι τα αυτοκίνητα.

Ζουκ

 

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

Στην ίδια κατηγορία

3296

282

130

171