Ο όγδοος δορυφόρος πλοήγησης της Ινδίας εκράγηκε μετά την εκτόξευση

Ο όγδοος δορυφόρος πλοήγησης της Ινδίας εκράγηκε λίγο μετά την εκτόξευσή του, όπως ανέφερε ο κρατικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας της Ινδίας (ISRO).

Ο δορυφόρος IRNSS-1H αναμένετο να συναντήσει τους άλλους επτά του Ινδικού Περιφερειακού Δορυφορικού Συστήματος (IRNSS) και μαζί να πάρουν τη χώρα ένα βήμα πιο μπροστά στην ανάπτυξη του δικού της παγκόσμιου συστήματος τοποθεσίας.

«Ο δορυφόρος χωρίστηκε εσωτερικά, αλλά εκράγηκε μέσα στη θερμική ασπίδα, στο τέταρτο στάδιο», δήλωσε ο Πρόεδρος του ISRO Κιράν Κουμάρ.

Ο σκοπός της θερμικής ασπίδας είναι να προστατεύει τον δορυφόρο από τη θερμότητα που παράγεται από την τριβή με την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης. Μόλις ο δορυφόρος μπει σε τροχιά, αναμένεται να χωριστεί και να πέσει.

Ο δορυφόρος IRNSS-1H είχε εκτοξευθεί από το Διαστημικό Κέντρο Σριχαρικότα στη νότια Ινδία.

Το IRNSS βοηθά στην πλοήγηση των αιθέριων και θαλάσσιων διαδρομών της χώρας, καθώς και στη διαχείριση αεροπορικών καταστροφών και την παρακολούθηση οχημάτων μέχρι 1.500 χιλιόμετρα στη χώρα.

Ωστόσο, η Ινδία υστερεί ακόμα σε σχέση με τα συστήματα GPS των ΗΠΑ, GLONASS της Ρωσίας, Galileo της Ευρώπης και Beidou της Κίνας, που έχουν δεκάδες δορυφόρους για να παρέχουν πληροφορίες σε όλη την υφήλιο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy