O ‘Ομιλος Εταιρειών Δ. Ζαβός δηλώνει ότι καταβάλλει τμηματικά τις φορολογικές του υποχρεώσεις

Ο Όμιλος Εταιρειών Δ. Ζαβός, με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ, δηλώνει ότι καταβάλλει τις φορολογικές του υποχρεώσεις και έχει προβεί σε διακανονισμό με το Τμήμα Φορολογίας για τμηματική εξόφληση, με αφορμή τη λίστα των 50 μεγαλύτερων οφειλετών που δόθηκε στη Βουλή και κυκλοφόρησε σε διάφορα Μέσα.

Στην ανακοίνωση εκφράζεται πικρία γιατί το όνομα της εταιρείας περιλαμβάνεται στον κατάλογο αυτό και προστίθεται ότι “δόθηκε μάλιστα η εντελώς λανθασμένη εντύπωση από ορισμένα Μέσα και κύκλους ότι οι εταιρείες αυτές φοροδιαφεύγουν ενώ ισχύει ακριβώς το αντίθετο αφού δηλώνουν και καταβάλλουν τεράστια ποσά ως φορολογία σε δύσκολες συνθήκες για την οικονομία και τον τόπο”.

“Οι Εταιρείες του Ομίλου Δ.ΖΑΒΟΣ πλήρωναν και πληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις καταβάλλοντας μεγάλα ποσά τα τελευταία χρόνια. Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι έχει προκύψει φορολογία για χρήσης προηγούμενων ετών πριν το 2010, όταν τα οικονομικά δεδομένα ήταν διαφορετικά, η οποία έχει επιβληθεί άμεσα και το οφειλόμενο από εμάς ποσό δεν αποτελεί συσσωρευμένους απλήρωτους φόρους όπως αφήνεται να εννοηθεί”, αναφέρει ο Όμιλος στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι λόγω της κακής κατάστασης της οικονομίας, των δύσκολων οικονομικών συνθηκών και της έλλειψης ρευστότητας “δεν είναι εφικτό για τις εταιρείες μας να εξοφλήσουν άμεσα το οφειλόμενο ποσό φόρου και έχει προβεί έντιμα και ειλικρινά σε διακανονισμό με το Τμήμα Φορολογίας και καταβάλλει τμηματικά τους οφειλόμενους φόρους”.

“Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι η εξόφληση των φορολογικών μας υποχρεώσεων είναι πλήρως διασφαλισμένη και εξασφαλισμένη αφού το τμήμα φορολογίας έχει δεσμεύσει περιουσία της εταιρείας, πολύ μεγαλύτερης αξίας από τις οφειλόμενες φορολογίες. Για μας η φορολογία είναι απαραίτητο κοινωνικό μέτρο, για την επιβίωση και λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας, γι’ αυτό πάντοτε με ευλάβεια μεριμνά την πληρωμή των ορθών πληρωτέων φόρων παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγο της πρωτόγνωρης οικονομικής κατάστασης”, αναφέρει στην ανακοίνωση ο Όμιλος.

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΜΜ)

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy