Τελικά ειναι HOAX: Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος ευλόγησε(!) τους υπολογιστές κατά του WannaCry

Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα με την παραπάνω δημοσίευση. Είναι μια φάρσα που κυκλοφόρησε σε σελίδες της Ρωσίας και η ανάρτηση του English Russia είναι σατιρική.

Η επίμαχη φωτογραφία του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου, προέρχεται από τα εγκαίνια του νέου κτιρίου, του κέντρου οδικής ασφάλειας, στις 1 Νοε. 2013

 

 

 



Μετά την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση που έπληξε πάνω από 250 χώρες, ανάμεσά τους κυβερνήσεις, ιδιώτες και επιχειρήσεις, λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας στους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές, κυρίως με την ενημέρωση του λογισμικού αλλά και την αγορά antivirus.
Το ίδιο κάνει και η Ρωσία, που ήταν μια από τις βασικές χώρες που χτύπησε το WannaCry, ωστόσο το κάνει με έναν πιο ξεχωριστό και παραδοσιακό τρόπο.

Ειδικότερα, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος επισκέφτηκε τo υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, έπειτα από πρόσκλησή τους και ευλόγησε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με… αγιασμό.

Η φωτογραφία του Πατριάρχη έχει κυκλοφορήσει στα social media και είδηση μεταδόθηκε και από το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy