«Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι απαραίτητη προϋπόθεση»

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, η θεματική ενότητα «Με τον Πολιτισμό και τους δημιουργούς μας»,  συζητώντας με φορείς του Πολιτισμού. Στόχος η ανάδειξη των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πολιτισμού σήμερα και πως επανασχεδιάζουμε μια ολοκληρωμένη κρατική πολιτική που να δίνει πραγματική ώθηση στην ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας στον τόπο μας.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Επιτελείο του Σταύρου Μαλά κατέθεσαν τις απόψεις τους άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και οργανωμένα σύνολα που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς του πολιτισμού. Κατά τη συζήτηση, ο Σταύρος Μαλάς αντάλλαξε απόψεις με τους συνομιλητές του τόσο για τη σημερινή κατάσταση, όσο και για τις προτάσεις που θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα διακυβέρνησης του στο συγκεκριμένο τομέα.

Ο Σταύρος Μαλάς ανέφερε ανάμεσα σε άλλα πως «ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της και προσδοκά πραγματική πρόοδο και αληθινή ευτυχία. Πόσο μάλλον όταν οι πολίτες  αυτής της κοινωνίας  ζουν σε συνθήκες μακροχρόνιας  κατοχής και  βιώνουν μια τεράστια οικονομική κρίση, που πολλοί θεωρούν ότι προπομπός της υπήρξε η πολιτιστική κρίση. Η τέχνη και ο πολιτισμός είναι επένδυση ζωής. Ο πολιτισμός, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται το ήθος, η ανθρωπιά και η ομορφιά, είναι η μόνη οδός για να αλλάξουμε τον κόσμο».

Η εκστρατεία «Με τον Πολιτισμό και τους δημιουργούς μας» του υποψήφιου Προέδρου Σταύρου Μαλά ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, αφού είχαν προηγηθεί συναντήσεις με το Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού, με το ΘΟΚ και το Σατιρικό θέατρο. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη συνάντηση στην οποία ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς θα παρουσιάσει την πολιτική του πρόταση για τον Πολιτισμό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy