Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει ειδοποιηθεί ότι αποτελεί αντικείμενο έρευνας, σύμφωνα με δικηγόρο του

Ένας από τους προσωπικούς δικηγόρους του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είπε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις χθες ότι ο πρόεδρος δεν διερευνάται για παρακώλυση της δικαιοσύνης, όταν όμως τον πίεσε ο δημοσιογράφος να το επιβεβαιώσει, είπε ότι δεν είναι σίγουρος.

“Το γεγονός είναι ότι ο πρόεδρος δεν έχει βρεθεί και δεν βρίσκεται υπό διερεύνηση”, είπε ο Τζέι Σέκουλοου, νέο μέλος της δικηγορικής ομάδας του Τραμπ, στο κανάλι CBS σε μία από τέσσερις συνεντεύξεις που έδωσε την ίδια μέρα. Ο Σέκουλοου πρόσθεσε ότι κανείς δεν είχε ειδοποιήσει τους δικηγόρους του για κάτι τέτοιο, κάτι όμως που συνήθως σπάνια το γνωρίζουν όσοι διερευνώνται, ιδιαίτερα στις αρχικές φάσεις.

Η ερώτηση βασίστηκε σε αρκετές σχετικές αναφορές στον τύπο καθώς και σε tweet από τον ίδιο τον Τραμπ την Παρασκευή που έγραφε, “Τελώ υπό διερεύνηση”.

Ο Ρόμπερτ Μόλερ, ειδικός εισαγγελέας που διερευνά την πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ και τις σχέσεις συνεργατών του Τραμπ με τη χώρα, διερευνά επίσης εάν ο Τραμπ ή άλλοι προσπάθησαν να παρακωλύσουν την έρευνα.

Όσον αφορά το tweet του Τραμπ, ο Σέκουλοου είπε ότι ο Πρόεδρος αντέδρασε σε άρθρο της εφημερίδας Washington Post, η οποία ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε ότι ο Μόλερ θα εξετάσει αν ο Τραμπ προσπάθησε να παρακωλύσει την έρευνα με την απόλυση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμι τον Μάιο. Ο δικηγόρος είπε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι η είδηση δεν ισχύει: “Δεν μπορώ να διαβάσω το μυαλό του ειδικού ανακριτή”, δήλωσε.

Ο Πίτερ Καρ, εκπρόσωπος του Μόλερ, αρνήθηκε να κάνει σχετικές δηλώσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy