Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κάλεσε την Κυβέρνηση να παραδεχθεί λάθος χειρισμούς στο τραπεζικό

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε την Κυβέρνηση να παραδεχθεί πως έγινε λάθος και να πάψει να μας λέει πως είμαστε οι «Πρωταθλητές των Μνημονίων» και μέσα από έρευνες να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας πως στην περίπτωση της Κύπρου εφαρμόστηκε μια κακή και άδικη λύση, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με ίδιους πόρους.

Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τους, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι η περίπτωση των κατόχων αξιογράφων είναι ίσως η πιο τραγική περίπτωση, κατά την οποία “οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης έχουν γίνει πικρό ανέκδοτο”.

Πρόσθεσε ότι παρά τις εξαγγελίες για επιστροφή χρημάτων, παραχώρηση μετοχών και τα ειδικά Δικαστήρια, η παρέμβαση του κράτους έχει περιοριστεί στην πρόσληψη επιπρόσθετων Δικαστών και διατύπωσε τη θέση ότι στην ουσία, οι κάτοχοι αξιογράφων έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού.

Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση, το ΔΗΚΟ έχει εισηγηθεί μια πρακτική και ρεαλιστική πρόταση για να αρθεί αυτή η αδικία: η επιστροφή των κεφαλαίων που κλάπηκαν από το κυπριακό τραπεζικό σύστημα, είπε αναφέροντας ότι μόνο έτσι οι κάτοχοι των αξιογράφων και οι καταθέτες θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

Περαιτέρω, ο κ. Παπαδόπουλος χαιρέτισε το γεγονός ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος να εξετάσει τη “σκανδαλώδη συμφωνία πώλησης των κυπριακών τραπεζικών παραρτημάτων, όπου κάποιοι χάρισαν 3.5 δις Ευρώ για να ανακεφαλαιοποιήσουν την Τράπεζα Πειραιώς”.

Χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι ο Γενικός Ελεγκτής αυτεπάγγελτα αποφάσισε να προχωρήσει στις δικές του έρευνες για την πώληση και “να σημειώσουμε ότι επιτέλους, και η Κεντρική Τράπεζα μετά από δυο χρόνια καθυστέρησης διέταξε τη δική της έρευνα για την πώληση των καταστημάτων”.

Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι τα ευρήματα αυτών των ερευνών θα μας βοηθήσουν να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας πως στην περίπτωση της Κύπρου εφαρμόστηκε μια κακή και άδικη λύση και κατέληξε λέγοντας ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει η Κυβέρνηση να παραδεχθεί πως έγινε λάθος και να πάψει να μας λέει πως είμαστε οι «Πρωταθλητές των Μνημονίων».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης ανέφερε ότι παρά τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα προωθήσει εξώδικη διευθέτηση, αυτή δεν κατέστη δυνατή και ανακοίνωσε ότι η κάτοχοι των αξιογράφων θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να διεκδικήσουν να επιστραφούν τα λεφτά.

(ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΓΒΑ)

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy