“Ο ΠτΔ αποδέχτηκε με παθητικό τρόπο το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων”

Ο Νίκος Αναστασιάδης εκ των πραγμάτων απέτυχε να κάμψει την τουρκική αδιαλλαξία, έστω ακόμη και να την εκθέσει τονίζει το ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι με τους χειρισμούς του στο κυπριακό, μας απομάκρυνε από την λύση και έχει διευκολύνει τη διαδικασία για νέα τετελεσμένα. Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος αποδέχτηκε με παθητικό τρόπο το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων που κήρυξε στο Κραν Μοντάνα ο ΓΓ του ΟΗΕ, χωρίς να αντιδράσει ούτε να επιδιώξει κάτι διαφορετικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά, είμαστε απελπιστικά μόνοι μας στο αφήγημα ότι είναι η Τουρκία που ευθύνεται για την μη επίτευξη λύσης του κυπριακού.

Παράλληλα, ο κ. Λουκαϊδης κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι δεν ενημέρωσε το Εθνικό Συμβούλιο για το περιεχόμενο του άτυπου εγγράφου. Υπέδειξε ότι ο Πρόεδρος πρέπει να ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο προτού διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα για την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Επίσης, ο κ. Λουκαϊδης αναφέρθηκε και σε διάφορα αμείλικτα ερωτήματα όπως γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σταμάτησε 6 μήνες πριν τις διαπραγματεύσεις στο Μοντ Πελεράν 1, τη στιγμή που οι συνομιλίες βρίσκονταν σε καλό δρόμο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy