Ο ΠτΔ διόρισε τα νέα μέλη της ΕΔΥ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από το Σύνταγμα διόρισε σήμερα τον κ. Γιώργο Παπαγεωργίου ως Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και τους κ.κ. Παναγιώτη Αντωνίου, Αντώνη Βασιλειάδη, Ηλιόδωρο Ηλιοδώρου, Ανδρέα Παπαδόπουλο, ως Μέλη της Επιτροπής για εξαετή θητεία.

Ο κ. Παπαγεωργίου είναι, πτυχιούχος Νομικής (Ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο) του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Κύπρου και έχει μεταπτυχιακό τίτλο (Master`s Degree) στη Δημόσια Διοίκηση του State University of New York at Albany, καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Κοινωνικές Επιστήμες από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το ΚΥΚΕΜ. Υπηρέτησε στη Δημόσια Υπηρεσία από το 1982 μέχρι και το 2013 και  διατέλεσε, μεταξύ άλλων, Γενικός Διευθυντής των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης την περίοδο από το 2008 μέχρι και το 2013, Διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού την περίοδο από το 2001 μέχρι το 2008, καθώς και Γραμματέας της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ)/ Διευθυντής του Γραφείου της ΕΔΥ από το 1997 ως το 2001.

Ο κ. Αντωνίου είναι πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Ιστορία της Εκπαίδευσης από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας την περίοδο από το Μάρτιο του 2013 μέχρι το Φεβρουάριο του 2015 και εργάστηκε ως Φιλόλογος από το 1984 έως το 2007 στο κολλέγιο «Ανατόλια» στη Θεσσαλονίκη, από όπου αφυπηρέτησε ως Υποδιευθυντής και Αναπληρωτής Διευθυντής του 2ου Λυκείου του κολλεγίου «Ανατόλια».

Ο κ. Βασιλειάδης είναι πτυχιούχος Νομικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό Πανεπιστημιακό Δίπλωμα στο Ναυτικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Υπηρέτησε στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας από το 1981 έως το 2014, και ασχολήθηκε με όλο το φάσμα και δραστηριότητες της Νομικής Υπηρεσίας με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα δημοσιο-υπαλληλικού δικαίου. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων,  Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, πέραν των δέκα ετών, ως υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικού Δικαίου και του Τομέα Πειθαρχικού Δικαίου.

Ο κ. Ηλιοδώρου είναι πτυχιούχος της Οικονομικής Σχολής Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι Associate of Chartered Ιnstitute of Bankers  (ACIB), Αγγλίας. Εργάστηκε στην Ελληνική Τράπεζα από το 1984 έως το 2015 και διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου στη Διεύθυνση Ασφαλιστικών Εργασιών και Ανθρώπινου Δυναμικού για την περίοδο από τον Αύγουστο του 2011 μέχρι το Φεβρουάριο του 2015 και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου στη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών, Ανθρώπινου Δυναμικού και Λειτουργικής Υποστήριξης, από το 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2011.

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό στο Συγκριτικό Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Πανεπιστήμιου Brunel του Λονδίνου (MA in Comparative Law). Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας την περίοδο από 1.7.2009-30.6.2015, Δικηγόρος-Σύμβουλος εταιρειών την περίοδο από το 1979 έως το 2009 καθώς και μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια Οργανισμών Δημοσίου Δικαίου.

Σημειώνεται ότι, η τελετή επίδοσης των Πράξεων Διορισμού του Προέδρου και των Μελών της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου, στις 12μ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy