Ο Sébastien Loeb με DS 3 WRC στο Ράλι Μόντε Κάρλο

Οι εννέα φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές ράλι και επτά φορές νικητές του Ράλι Μόντε Κάρλο, Sébastien Loeb και Daniel Elena επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση σε ένα DS 3 WRC στο Ράλι Μόντε Κάρλο, με το οποίο ανοίγει το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 2015.

Αυτή η επανεμφάνιση του πληρώματος, στο πιο διάσημο ράλι στο ημερολόγιο του WRC, σκοπό έχει την υποστηρίξει της έναρξη του DS Brand. Από τη χιονισμένη Σουηδία στην Αυστραλία, και την Αργεντινή, το WRC είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη πρόκληση στη σύγχρονη ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού λόγω της ποικιλίας των οδοστρωμάτων και των καιρικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα και τα αυτοκίνητα.

Με δύο παγκόσμιους τίτλους και 23 νίκες στο ενεργητικό του, το DS 3 WRC έχει μία από τις καλύτερες ανταγωνιστικές εγγραφές των αγωνιστικών αυτοκινήτων σήμερα στο WRC. Το θρυλικό Rallye Monte – Carlo θα πραγματοποιηθεί 22 με 25 Ιανουαρίου και θα δώσει το έναυσμα για μια ακόμη φορά της σεζόν στα νότιο – ανατολικά της Γαλλίας. Τα δύο DS 3 WRC που έχουν οριστεί για να κερδίσουν πόντους στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών θα οδηγηθούν από τον Kris Meeke / Paul Nagle – ήδη έχει επιβεβαιωθεί ως ένα από τα εργοστασιακά πληρώματα για ολόκληρη την σεζόν – και μερικά γνωστά πρόσωπα! Κορυφαίοι ειδικοί σε ένα αγώνα που έχουν κερδίσει επτά φορές, οι Sébastien Loeb και Daniel Elena θα αναλάβουν την πρόκληση και πάλι καθώς επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση περισσότερο από ένα χρόνο μετά το τέλος της κοινής σταδιοδρομίας τους.

Συχνά απρόβλεπτο, λόγω των καιρικών συνθηκών, είναι το Rallye Monte – Carlo και θα παρέχει στο ζευγάρι την τέλεια ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την τεράστια εμπειρία τους. Η προσωρινή επιστροφή των Loeb και Elena στην αγωνιστική δράση χαροποιεί το πλήρωμα αλλά ενθουσιάζει αναμφίβολα και τους πολλούς οπαδούς τους οι οποίοι ήλπιζαν να τους δουν να αγωνίζονται και πάλι μαζί σε ράλι!

Ο Yves Bonnefont, Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας DS αμέσως μετά την ανακοίνωση της επιστροφής των Loeb και Elena στην αγωνιστική δράση δήλωσε: “Όταν τους είπα ότι οι Sébastien Loeb και Daniel Elena θα οδηγήσουν στο Rallye Monte-Carlo ένα DS 3 WRC, η είδηση έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό! Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να υποστηρίξουμε την έναρξη του DS ως premium μάρκα.”

Ο Yves Matton, πρόεδρος της Citroën Racing Team συμπλήρωσε: «Με επτά νίκες εδώ, οι Seb και Daniel είναι αναμφισβήτητα οι μεγαλύτεροι ειδικοί της διοργάνωσης και είμαι σίγουρος ότι θα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική σε ένα DS 3 WRC, το οποίο θα έχει κάποιες σημαντικές τεχνικές αναβαθμίσεις.” Όπως και οι συνεργάτες μας Total και Αμπού Ντάμπι, και οι ομάδες μας είναι περήφανοι που θα είναι αγωνιστικά ξανά μαζί τους στο Μόντε Κάρλο.”

Ο Sébastien Loeb τόνισε: «Εγώ δεν δίστασα ούτε για ένα δευτερόλεπτο όταν μου προσφέρθηκε η ευκαιρία να ανταγωνιστώ στο πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2015, με το DS 3 WRC. Νομίζω ότι και ο Daniel θα συμφωνήσει ότι το Monte-Carlo είναι ένα από τα αγαπημένα μας ράλι. Οι πανέμορφες διαδρομές, και το γεγονός ότι πρέπει να ρισκάρεις όταν πρόκειται για την επιλογή των ελαστικών που θα χρησιμοποιήσεις κάνει και την ατμόσφαιρα στις ειδικές διαδρομές πιο εντυπωσιακή. Ανυπομονούμε να ζήσουμε αυτές τις συνθήκες ξανά!

Με το DS 3 WRC – «το μικρό δρομέα» όπως εγώ του έδωσα το παρατσούκλι όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά – έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Ελπίζω ότι το Rallye Monte – Carlo 2015 θα μου προσφέρει νέες. Προφανώς, πρόκειται να είναι μια προσωπική πρόκληση για μένα, καθώς δεν έχω αγωνιστεί σε ένα αγώνα για πάνω από ένα χρόνο. Λίγες μέρες από τώρα, θα πάω να λάβω μέρος στο Rallye du Var και ότι θα μου δώσει την ευκαιρία να φρεσκάρω τον εαυτό μου με το αυτοκίνητο.

Καταφέραμε επίσης να βρούμε λίγα διαθέσιμα διαλείμματα στο πρόγραμμά μου ώστε να μπορώ να λάβουν μέρος και στις δοκιμές. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για αυτή την ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά με την μεγάλη οικογένεια των ράλι στο μεσοδιάστημα που βρισκόμαστε εκτός εποχής από το FIA WTCC! ”

Χρυσόστομος Κυλίλης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy