O Shawn Barber, παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ, αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος

Ο Καναδός αθλητής Shawn Barber, παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ το 2015, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είναι ομοφυλόφιλος.

«Γκέι και περήφανος! Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου για την συμπαράστασή τους. Συνεχίζω να ωριμάζω ως άνθρωπος και έχω δίπλα μου μια εκπληκτική ομάδα συμπαράστασης. Οι γονείς μου είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά μου και μ’ έχουν βοηθήσει πολύ τελευταία. Στους φίλους μου, είστε πάντα φίλοι μου και σας αγαπώ και ‘γω!», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ο 22χρονος αθλητής είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο ντόπινγκ αφού βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι συναντήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του με μια γυναίκα που γνώρισε μέσω του Craiglist. «Φιληθήκαμε στο στόμα και από το σάλιο πέρασε στον οργανισμό μου κοκαΐνη» ήταν ο ισχυρισμός του ενώπιον της αρμόδιας επιτροπή των Καναδών, η οποία πείστηκε από τη δικαιολογία του αθλητή(!) και του έδωσε το «πράσινο φως» για να αγωνιστεί κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τελικώς, ο Καναδός αθλητής πήρε μέρος στη διοργάνωση, κατακτώντας την 10η θέση. Ωστόσο, του αφαιρέθηκε ο εθνικός τίτλος του πρωταθλητή του 2016.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy