Ο Συλλούρης επέμενε και στο τέλος δείπνησε μόνο με τους Χρυσαυγίτες και τη Θεοχάρους

Δεν έκανε πίσω παρά τις παραινέσεις ο Πρόεδρος της Βουλής

Μάταια οι ευρωβουλευτές, Νεοκλής Συλικιώτης, Τάκης Χατζηγεωργίου και Δημήτρης Παπαδάκης, επιχειρούσαν να πείσουν τον Πρόεδρο της Βουλής να ακυρώσει το δείπνο στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού η πρόσκληση και στους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής έφερε την κατακραυγή και τη δημόσια κριτική.

Ο ίδιος επέμενε στην πραγματοποίηση του δείπνου, φανερά ενοχλημένος, όπως πληροφορούμαστε, από τις αντιδράσεις, ιδιαίτερα των Ελλαδιτών ευρωβουλευτών, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι πάντες στην Ευρωβουλή αγνοούν την παρουσία της Χρυσής Αυγής. Μετά την εξέλιξη αυτή, αρνήθηκαν να παραστούν και οι Ν. Συλικιώτης, Τ. Χατζηγεωργίου, Δ. Παπαδάκης και την τελευταία στιγμή, όπως μαθαίνουμε, και ο Κώστας Μαυρίδης, ενώ ο Λευτέρης Χριστοφόρου βρισκόταν στην Κύπρο. Όλοι οι Ελλαδίτες ευρωβουλευτές δήλωσαν απόντες, έτσι με τον κ. Συλλούρη δείπνησαν οι τρεις της Χρυσής Αυγής και η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Η τελευταία, μάλιστα, ξεσηκώθηκε κατά των συναδέλφων της, επικρίνοντάς τους για την απουσία τους, κι έκανε λόγο για «ολίσθημά» τους. Κατηγόρησε δε τους Ελλαδίτες ευρωβουλευτές για συμπεριφορά που εξυπηρετεί και συντηρεί την«ενδο-ελλαδική διένεξη και όχι την προαγωγή της δημοκρατίας». Υ

περασπίστηκε τον Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος «αδίκως» κατηγορείται, όπως γράφει σε ανακοίνωσή της, ενώ στην ίδια ανακοίνωση γράφει πως «ο φασισμός δεν είναι ψώρα για να κολλήσεις» και ειρωνεύεται τους συναδέλφους της πως με την μη προσέλευσή τους στο δείπνο «θεωρούν ότι έκαναν αντιστασιακή πράξη».

Ο ίδιος ο κ. Συλλούρης, πάντως, δεν έχει, μέχρι την ώρα που σύρονταν αυτές οι γραμμές, προβεί σε δήλωση για τα όσα έχουν διαδραματιστεί. Μαρία Φράγκου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy