“Ο Στ. Μαλάς είναι αυτός που θα χειριστεί με συνέπεια το Κυπριακό”

“Αν επανεκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης θα συνεχιστούν οι παλινωδίες και αν εκλεγεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα πάμε κατευθείαν στη διχοτόμηση”

Ένα μεγάλο μέρος των τ/κ που δεν πήγε να ψηφίσει οφείλεται και στην απογοήτευση από το ναυάγιο των συνομιλιών, εκτίμησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Μιλώντας στον Άστρα επισήμανε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, εκείνος που διαπραγματεύεται είναι ο Μουσταφά Ακιντζί και όχι ο επικεφαλής της οποιασδήποτε λεγόμενης κυβέρνησης.

Θα πρέπει, σημείωσε ο κ. Στεφάνου, να υπάρξει εμμονή στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σημείωσε επίσης την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ελέγχου των κατεχομένων κυρίως μέσω θρησκευτικών δομών. Θα πρέπει επίσης, υπέδειξε ο κ. Στεφάνου οι συνομιλίες να συνεχιστούν από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα και στη βάση του πλαισίου που έθεσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Υπέδειξε ακόμη ότι οι αντιφατικές και λανθασμένες ενέργειες και χειρισμοί του απερχόμενου προέδρου, που έγιναν και λόγω εκλογών, αντί να ενοχοποιούν την Τουρκία, επιτρέπουν στον Γ.Γ. του ΟΗΕ όχι μόνο να μην επικρίνει, αλλά να επικροτεί τη στάση της Τουρκίας.

Αν επανεκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης θα συνεχιστούν οι παλινωδίες και αν εκλεγεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα πάμε κατευθείαν στη διχοτόμηση, τόνισε ο κ. Στεφάνου.

Χρειάζεται ένας πρόεδρος ο οποίος με συνέπεια θα χειριστεί το κυπριακό και να υλοποιήσει τα όσα λέει ο Γ.Γ. στην έκθεση του, κι αυτός είναι ο Σταύρος Μαλάς, κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy