O Σταύρος Μαλάς εξήγγειλε μέτρα για στήριξη της υπαίθρου

Καθιέρωση ειδικού φορολογικού καθεστώτος για εταιρείες της υπαίθρου, καθιέρωση ειδικής μειωμένης φορολογίας στα καύσιμα σε πολίτες της υπαίθρου και δημιουργία βιολογικών φαρμών που θα αποτελέσουν πυροφύλαξη στην περίμετρο των δασών για πυροπροστασία εξήγγειλε ως μέτρα άμεσης εφαρμογής για τη στήριξη της υπαίθρου, ο Σταύρος Μαλάς ο οποίος, χθες, Τρίτη 17 Οκτωβρίου, πραγματοποίησε περιοδεία στην περιοχή Σολέας.

Ο Σταύρος Μαλάς επισκέφθηκε τον Άγιο Θεόδωρο Σολέας και τις περιοχές που πλήγηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά τον Ιούνιο του 2016 και υπενθύμισε ότι για εκείνη την τραγωδία δεν αναλήφθηκαν ποτέ οι ευθύνες για τα κενά και τις παραλείψεις που παρουσιάστηκαν. Τόνισε, επίσης, ότι για να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο δραματικό πλήγμα για την περιοχή είναι απαραίτητος ο καταρτισμός ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Σε αυτό το σχεδιασμό θα πρέπει να επενδυθούν επαρκείς πόροι και ανθρώπινο δυναμικό και να αξιοποιηθούν καινοτόμες λύσεις τόσο για την πυρόσβεση όσο και την προστασία των δασών.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος Πρόεδρος Σ. Μαλάς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Νέας ΣΕΒΕΓΕΠ (Συνεργατική Εταιρεία Επεξεργασίας Γεωργικής Παραγωγής)  στον Αστρομερίτη, της συνεταιριστικής επιχείρησης που αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανία στην Κύπρο στη μεταποίηση εσπεριδοειδών και παραγωγή και εμπορία χυμών, απασχολώντας 120 εργαζόμενους. Ο Σταύρος Μαλάς αντάλλαξε απόψεις σε σχέση με την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την αποξένωση των μετοχών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, κάτι που θα κοστίσει εκατομμύρια ευρώ στη ΣΕΒΕΓΕΠ. Ο Σταύρος Μαλάς υπογράμμισε ότι η δική του διακυβέρνηση θα επανεξετάσει συνολικά το ζήτημα με γνώμονα τη διασφάλιση της βιωσιμότητας αλλά και την επέκταση της ΣΕΒΕΓΕΠ, η οποία αποτελεί άλλωστε μια κερδοφόρα εμπορική εταιρεία του Συνεργατισμού και τη μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία στον τομέα της.

Κατά την περιοδεία του, ο Σταύρος Μαλάς επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Υγείας και τα Γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης στην Ευρύχου ενώ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με κατοίκους στις κοινότητες Κακοπετριάς, Γαλάτας και Τεμπριάς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy