Ο Ταραντίνο σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας

Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης και δημιουργός πολλών μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών Κουέντιν Ταραντίνο συμμετείχε σε πορεία στη Νέα Υόρκη ενάντια στην αστυνομική βία και τις δολοφονίες αφροαμερικανών.

«Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι, από όπου και αν προέρχονται, και πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είμαι ένας άνθρωπος με συνείδηση και αν πιστεύεις ότι συμβαίνει ένας φόνος τότε θα πρέπει να ξεσηκωθείς και να επαναστατήσεις. Είμαι εδώ για να δηλώσω ότι είμαι από την πλευρά των δολοφονηθέντων», τόνισε ο Ταραντίνο, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της ομάδας RiseUpOctober, για απόδοση δικαιοσύνης σε ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί άδικα από πυρά των μελών των δυνάμεων καταστολής.

Καλούν σε μποϊκοτάζ των ταινιών του οι αστυνομικοί

Η παρουσία του Ταρταντίνο σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του, μάλλον εξόργισαν το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης, που σε ανακοίνωσή του καλεί όλους να μποϊκοτάρουν τις ταινίες του διάσημου σκηνοθέτη.

«Δεν εκπλησσόμαστε που κάποιος έχει χτίσει την καριέρα του δοξάζοντας το έγκλημα και τη βία, μισεί τους αστυνομικούς», δήλωσε ο Πάτρικ Λιντς, πρόεδρος της Patrolman’s Benevolent Association, μιας από τις μεγαλύτερες οργανώσεις αστυνομικών της Νέας Υόρκης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Ταραντίνο «υπερασπιστή της διαφθοράς».

«Οι αστυνομικοί που ο Ταραντίνο αποκαλεί “δολοφόνους” δεν ζουν σε κάποια ταινία του ή στην κινηματογραφική του φαντασία. Ρισκάρουν και σε πολλές περιπτώσεις θυσιάζουν τις ζωές τους για να προστατεύουν τις κοινότητες από το πραγματικό έγκλημα και την καταστροφή. Ήρθε η ώρα να δώσουμε μάθημα στον κύριο Ταραντίνο που ήρθε στη Νέα Υόρκη για να λανσάρει το Cop Fiction του. Να μποϊκοτάρουμε την ταινία του…», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy