Οχι άλλο αυτοκίνητο στην πόλη

1006

Του Χρήστου Χαραλάμπους

 

Με το νέο χρόνο ανέλαβαν τα ηνία στα πόστα όπου εκλέχθηκαν οι δήμαρχοι στους έξι δήμους της περιοχής Λεμεσού.  Με μόνη εξαίρεση τον Δώρο Αντωνίου, ο οποίος με μεγάλο ποσοστό επανεξελέγη στη Μέσα Γειτονιά, πέντε νέα πρόσωπα εμφανίζονται ως δημοτικοί άρχοντες στους άλλους πέντε δήμους της επαρχίας.

Αναλαμβάνοντας λοιπόν τα ηνία οι νέοι δήμαρχοι έπλεξαν ως είθισται το εγκώμιο των προκατόχων τους (παρά τις μαχαιριές που είχαν πέσει προεκλογικά), δίνοντας υποσχέσεις για τήρηση των δικών τους προγραμμάτων και δεσμευόμενοι ότι πυξίδα στη δράση τους κατά τη διάρκεια της πενταετίας θα είναι η χρηστή διοίκηση, το συμφέρον της πόλης που ανέλαβαν να υπηρετήσουν και η βελτίωση της ποιότητας των δημοτών, μέσα από έργα που θα καλύπτουν όλους τους τομείς.

Το μεγαλύτερο, βέβαια, ενδιαφέρον στις αλλαγές που επήλθαν, συγκεντρώνει ο Δήμος Λεμεσού, όχι μόνο για την οριακή αλλαγή σκυτάλης αλλά κυρίως επειδή είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή Λεμεσού, η δράση του οποίου επηρεάζει αναπόφευκτα και τους δημότες των υπόλοιπων δήμων.

Ο νέος δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, στην πρώτη του ομιλία αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, αναφέρθηκε σε μια σειρά προτεραιοτήτων που τίθενται για τη Λεμεσό και αφορούν ιδιαίτερα τη βελτίωση της εικόνας και τη ζωή των κατοίκων των δυτικών συνοικιών όπως και την αναβάθμιση των δραστηριοτήτων σε τομείς όπως ο πολιτισμός, το φυσικό περιβάλλον και η κοινωνική πρόνοια. Και βέβαια δεν νομίζω να υπάρχει κανένας καλόπιστος πολίτης ή φορέας που να έχει τις αντιρρησίες του σε τέτοιου είδους προγράμματα και δεσμεύσεις.

Εκείνο που δημιουργεί κάποιο προβληματισμό και σίγουρα είναι αρκετοί που στην πορεία που θα διατυπώσουν τις διαφωνίες ή αντιθέσεις τους, είναι η αναφορά του κ. Νικολαΐδη στο κυκλοφοριακό. Είπε ο νέος δήμαρχος ότι θα αναζητηθούν λύσεις για προβλήματα της καθημερινότητας με πρώτο στη λίστα το κυκλοφοριακό και την έλλειψη χώρων στάθμευσης. «Θα αναζητήσουμε λύσεις που να περιλαμβάνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πολυώροφους χώρους στάθμευσης, βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών, υποδομές για πεζοκίνηση και ποδηλατοκίνηση» όπως ανέφερε επί λέξει.Επικροτούμε όλα αυτά, με μόνη εξαίρεση αυτό το περί πολυώροφων χώρων στάθμευσης. Η Λεμεσός και ειδικά το κέντρο της πόλης έχει πήξει κυριολεκτικά στα αυτοκίνητα. Γι’ αυτό, ο νέος δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, αντί να ψάχνουν για χώρους συγκέντρωσης των αυτοκινήτων, καλά θα κάνουν να βρουν τρόπους να διώξουν τα αυτοκίνητα από το κέντρο της πόλης. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και οι δημόσιες συγκοινωνίες που με τη νέα τους μορφή οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και στον ίδιο τον κ. Νικολαΐδη (όταν ήταν Υπουργός Συγκοινωνιών), μόνο έτσι θα διευκολύνουν και θα προωθήσουν την πεζοκίνηση και την ποδηλατοκίνηση.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.