Οχι, δεν θα μας φιμώσετε

Του Γιάννου Πιερή*

Για την ανύψωση της ποιοτικής στάθμης της σύγχρονης δημοκρατίας υπάρχουν πολλοί τρόποι και δυνατότητες. Μια από αυτές είναι να ενημερώνεται σωστά και αντικειμενικά ο πολίτης και να διαμορφώνεται ανάλογα η κοινή γνώμη.

Είναι αποδεδειγμένο ότι όσοι κρίνουν και κατακρίνουν τους κυβερνώντες δέχονται επίθεση από τους κράχτες της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος.

Η εσκεμμένη στρεβλωτική χρήση της πληροφορικής είναι επίσης δυνατό να στραγγαλίσει θανάσιμα τη δημοκρατία. Ο κάθε πολίτης με την παρουσία του και τη συμμετοχή του στις συζητήσεις για τα προβλήματα της πολιτείας του, διαμορφώνει τις αποφάσεις του και επομένως και την πορεία του. Είναι γι’ αυτό που με αντικειμενικότητα και χωρίς να διαστρεβλώνει την αλήθεια πρέπει να ενημερώνεται, να αναλύει τα γεγονότα που εμφανίζονται καθημερινώς και να τα αναδεικνύει. Κάτι που σήμερα οι κυβερνώντες και κάποια Μ.Μ.Ε. δεν εφαρμόζουν.

Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι η εσωτερική διακυβέρνηση της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, αλλά και η κατευθυνόμενη από την Τρόικα οικονομική τους πολιτική απέτυχε.

Τα σκάνδαλα επί των ημερών τους δεν έχουν τελειωμό. O διορισμός «αρίστων» κατά τον ΠτΔ σε καίρια πόστα της δημόσια ζωής έχει καταντήσει μια μεγάλη κοροϊδία προς όλους. Αλλοι υποβάλλουν παραίτηση, άλλοι διώκονται ποινικά και πολιτικά, και άλλοι απολύονται.

Μας είπαν ξεκάθαρα ότι πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με το μνημόνιο έστω και αν βγήκαμε από αυτό.

Σήμερα ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνησή του ισοπέδωσαν το άτομο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η αμείλικτη επέμβασή τους στο καθετί είναι καθημερινό φαινόμενο. Ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, η κατακρεούργηση της προσφυγικής στεγαστικής πολιτικής, η μείωση των παροχών για την Υγεία, εκπαίδευση και της κοινωνικής πολιτικής, η εκποίηση κατοικιών και άλλων περιούσιων έστω και αν υπόσχονται ότι αυτό δεν θα συμβεί, η εργασιακή τους πολιτική και φιλοσοφία είναι μερικά παραδείγματα των επιδιώξεών τους. Και όποιος αντιστέκεται είναι λαϊκιστής, δεν αγαπάει τον τόπο του. Τα πάντα θέλουν να τα ξεπουλήσουν. Οι κυβερνώντες είναι γενναιόδωροι σε προσφορές και δώρα. Δεν κάνουν οικονομία σε δεσμεύσεις και υποσχέσεις.

Για το λαό δυστυχώς όμως αυτά είναι εις βάρος του. Είναι πλέον αποδεχτό από όλους ότι η μόνη τους έγνοια είναι πώς να αυξήσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και πώς να γίνει κατορθωτό να επικρατήσει η καπιταλιστική τους ιδεολογία.

Είναι γι’ αυτό που το ΑΚΕΛ πρέπει να είναι ισχυρό για να μπορεί να αντιστέκεται στις επιδιώξεις τους. Εμείς, εσείς, όλοι μαζί έχουμε καθήκον να τους τα λέμε και έτσι θα πρέπει συνεχίσουμε να κάνουμε.

*Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ, υποψήφιος βουλευτής ΑΚΕΛ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ στην Αμμόχωστο

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy