«Όχι» στο αίτημα των ΗΠΑ για τα πυρηνικά λέει το Ιράν

Το Ιράν απέρριψε σήμερα, Τρίτη, ως «απαράδεκτο» το αίτημα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να παγώσει η Τεχεράνη για τουλάχιστον δέκα χρόνια τις ευαίσθητες πυρηνικές δραστηριότητές της, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Η στάση του Ομπάμα […] εκφράζεται με απαράδεκτες και απειλητικές φράσεις. Το Ιράν δεν θα δεχθεί υπερβολικά και μη λογικά αιτήματα… Η Τεχεράνη θα συνεχίσει τις πυρηνικές διαπραγματεύσεις με τις έξι δυνάμεις» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, σύμφωνα με το Fars.

Σε συνέντευξή του χθες, Δευτέρα, προς το πρακτορείο Reuters, ο Ομπάμα δήλωσε πως το Ιράν πρέπει να δεσμευθεί σε μια επαληθεύσιμη διακοπή για τουλάχιστον 10 χρόνια των ευαίσθητων πυρηνικών εργασιών του ώστε να επιτευχθεί μια πυρηνική συμφωνία-ορόσημο ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις έξι μεγάλες δυνάμεις.

Το Ισραήλ έχει εκφράσει τις ανησυχίες του ότι η διπλωματία Ομπάμα στο ζήτημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δεν θα αποτρέψει την Τεχεράνη από την ανάπτυξη μιας πυρηνικής βόμβας. Το Ιράν αρνείται ότι επιδιώκει την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

in.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy