“Όχι στο ρατσισμό, όλοι ίσοι”

Το μήνυμα πολυπολιτισμικού φεστιβάλ στο Δήμο Αγ.Αθανασίου

Πέραν από μια ψυχαγωγική για τα παιδιά εκδήλωση, το πολυπολιτισμικό φεστιβάλ που οργάνωσε ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, έστειλε ηχηρά μηνύματα κατά του ρατσισμού και υπέρ της ισότητας και της διαφορετικότητας, δίνοντας την ευκαιρία στα μικρά παιδιά και νέους να μάθουν να συμβιώνουν αρμονικά με όλους τους ανθρώπους.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Δήμου, το πολυπολιτισμικό φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το ΤΕΠΑΚ, το Europe Direct Λεμεσού, το ΣΚΕ και το Ανοικτό Σχολείο Αγ. Αθανασίου, αποτέλεσε μια ακόμη δράση του προγράμματος ένταξης από Τοπικές Αρχές “Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος”, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η μαζική παρουσία του κόσμου, προστίθεται, ενίσχυσε το μήνυμα κάτω από το οποίο πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ “Όχι στο ρατσισμό –  Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι” και ενισχύθηκε η ανάγκη της αποδοχής και του αλληλοσεβασμού σε μια κοινωνία πολυπολιτισμική.
 
Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Μαρίνος Κυριάκου, ανέφερε ότι στόχος του Δήμου, μέσω αυτού του “όμορφου συναπαντήματος”, είναι να περάσουν όμορφα τα παιδιά, αλλά παράλληλα να κατανοήσουν την έννοια της διαφορετικότητας και του αλληλοσεβασμού και να μάθουν να συμβιώνουν αρμονικά με όλους τους ανθρώπους, από όπου κι αν προέρχονται.
 
Τόνισε, επίσης, ότι ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, χρόνια τώρα, εργάζεται συντονισμένα και μεθοδικά για την προώθηση της ισότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία.
 
Ο κ. Κυριάκου δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πετυχημένο θεσμό του “Ανοικτού Σχολείου”,  που με τη συμμετοχή του στο φεστιβάλ έκανε την αρχή των καλοκαιριών του εκδηλώσεων για τη σχολική χρονιά 2017-18, λέγοντας πως ” το Ανοικτό Σχολείο αποτελεί παράδειγμα χορήγησης ίσων ευκαιριών για συμμετοχή στα προγράμματα του σε δημότες ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργούν πολιτισμό που εντυπωσιάζει”.
 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy