Όχι στον ιμπεριαλισμό

 

H ΘΥΡΑ 9 σε πρόσφατο αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανάρτησε πανό με το σύνθημα «ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ».

Και αργότερα εξήγησε ότι ήταν η δική της απάντηση στην προκλητική απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα» του Ισραήλ. Ανάμεσα σε άλλα οι οργανωμένοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανέλυσαν τα βάρβαρα εγκλήματα του ισραηλινού κατοχικού στρατού και καταδίκασαν τις ενέργειες των ΗΠΑ που όχι μόνο νομιμοποιούν την κατοχική σφαγή, αλλά εντείνουν «την επιθετικότητα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού».

Η ΘΥΡΑ 9 τόνισε ότι πέρα από την αλληλεγγύη στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, με το πανό εκφράστηκε και η αντίθεση στην πολιτική της κυπριακής κυβέρνησης «που γίνεται υπηρέτης των φονιάδων ιμπεριαλιστών, συνεργαζόμενη ακόμα και στρατιωτικά με το Ισραήλ».

«Εξάλλου ο στρατηγικός άξονας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ, έχει μεταξύ άλλων στόχο την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ στην περιοχή», προσθέτει η ΘΥΡΑ 9 και ζητά «να κλείσουν οι βάσεις του θαΝΑΤΟυ σε Κύπρο και Ελλάδα».

Γκάνταλφ

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy