Οδηγίες προσοχής από το Προεδρικό προς τους Ε/κ επικεφαλής

Οδηγίες προσοχής από το Προεδρικό προς τους Ε/κ επικεφαλής Προσοχή για να μην ληφθούν πρωτοβουλίες των Τεχνικών Επιτροπών που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως εξομάλυνση σχέσεων «δυο κρατών» ζήτησε το Προεδρικό από τους Ε/κ επικεφαλής τους, μετά το ναυάγιο στο Κρανς-Μοντάνα.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες της «Χ» ότι δόθηκε οδηγία αναστολής των δραστηριοτήτων των Τεχνικών Επιτροπών, ο Ε/κ διαπραγματευτής διέψευσε.

Οι οδηγίες, πρόσθεσε, αφορούσαν ενημέρωση του διαπραγματευτή πριν την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών, έτσι ώστε να μην γίνουν πράγματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως εξομάλυνση σχέσεων δυο «κρατών». Το ίδιο είχε γίνει και όταν είχε αποχωρήσει η τ/κ πλευρά από τις συνομιλίες.

Όπως μας λέχθηκε, οι Τεχνικές Επιτροπές συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, αλλά με προσοχή και για ζητήματα που προωθούν το σκοπό της επιδίωξης της λύσης. Διερευνώντας χθεσινούς ισχυρισμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί μπλοκαρίσματος παράστασης του ΘΟΚ στο αρχαίο θέατρο της κατεχόμενης Σαλαμίνας, λόγω «παγώματος» της Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό, διαφάνηκε ότι αυτό δεν ίσχυε για τους «Πέρσες».

Αντίθετα, λέχθηκε ότι δόθηκε μετά το ναυάγιο στην Ελβετία οδηγία στους Ε/κ επικεφαλής των Επιτροπών να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους μέχρι νεωτέρας, με εξαίρεση την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά και προαποφασισμένα έργα αναστήλωσης.

Ως προς τους «Πέρσες», σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ουδέποτε τέθηκε πρόταση στην Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό. Είναι προφανές ότι ο ΘΟΚ δεν ήθελε να βρεθεί ξανά στο στόχαστρο με μια νέα παράσταση στη Σαλαμίνα.

Νικόλας Νικόλα

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy