Οδηγός παρέσυρε με το όχημά του πεζούς στην Times Square

Σκηνές πανικού διαδραματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι, στην Τάιμς Σκουέρ, την πλέον πολυσύχναστη περιοχή της Νέας Υόρκης, όταν ένα κόκκινο σεντάν Honda που οδηγούσε 26χρονος από τη συνοικία Μπρονξ, οδήγησε ανάποδα στο ρεύμα για περίπου 8 δρόμους, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο χτυπώντας πεζούς και σταμάτησε την τρελή πορεία του όταν συγκρούστηκε με προστατευτικό οδόφραγμα. Ο απολογισμός, ένα νεκρός και τουλάχιστον 20 τραυματίες, εκ των οποίων οι 3 σοβαρά.

Παρότι η όλη σκηνή θύμιζε τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκές πόλεις, οι αρχές πιστεύουν ότι ο 26χρονος ύποπτος, που τραυματίστηκε ελαφρά και τέθηκε υπό κράτηση, οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλως ουσιών. Εχει εξάλλου στο μητρώο του δύο περιστατικά που οδηγούσε μεθυσμένος.

Ένα μεγάλο μέρος της περιοχής της Πλατείας των Τάιμς, μεταξύ 39ης και 47ης οδού και των λεωφόρων 7 και Μπρόντγουεϊ, στην οποία βρίσκονται τα θέατρα, αποκλείστηκε από την αστυνομία, δημιουργώντας πανδαιμόνιο. Στην σκηνή βρέθηκε αμέσως ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο, ενώ σπεύδει και ο δήμαρχος Ντι Μπλάζιο.

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε με ανάρτηση στο Twitter ενήμερος για το συμβάν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy