ΟΕΒ: “Η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι πολύ σημαντική”

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων στην απασχόληση και στην επιχειρηματική δραστηριότητα είναι το θέμα συνεδρίου που διοργανώνει η ΟΕΒ στις 24 Οκτωβρίου, με στόχο την ανάδειξη και καταγραφή των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αναφορικά με τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων.
 
«Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος στην καθημερινότητα όλων μας και δη περισσότερο των επιχειρήσεων που έχουν να κάνουν με μεγάλους όγκους πληροφοριών, είτε αυτές αφορούν τους εργαζόμενους είτε αυτές αφορούν τους πελάτες, τους συνεργάτες και με όσους συναλλάσσονται σε καθημερινή βάση», σημείωσε η Διευθύντρια Εργασιακών Σχέσεων και Κοινωνικής Πολιτικής Λένα Παναγιώτου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, το οποίο είναι χορηγός επικοινωνίας του Συνεδρίου.
 
Όπως ανέφερε, το Συνέδριο διοργανώνεται εξ αφορμής του νέου Κανονισμού που τίθεται σε ισχύ σε όλα τα κράτη μέλη τον Μάιο του 2018, ο οποίος διαφοροποιεί και επιβάλλει τις υποχρεώσεις όσον διαχειρίζονται δεδομένα προσωπικής φύσης και μεγάλες ποινές για όσους παραβιάζουν τις πρόνοιές του.
 
«Η ΟΕΒ έκρινε ότι έπρεπε να ανοίξουμε το θέμα για διάλογο, να συζητήσουμε τι είναι αυτό που απασχολεί τον επιχειρηματικό κόσμο και ποια είναι τα προβλήματα και οι ανησυχίες κατά τη διαχείριση αυτών των δεδομένων, ποια είναι τα λεγόμενα ‘ευαίσθητα’ δεδομένα και πώς μπορούμε μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες να πάρουμε εκείνα τα μέτρα που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο και να αποκαλύπτουν δεδομένα προσωπικής φύσης», επεσήμανε η κ. Παναγιώτου.
 
«Είναι ένα συνέδριο το οποίο θα μαζέψει εμπειρογνώμονες του τομέα, θα έχουμε εισηγήσεις από νομικούς κι από το Σύνδεσμο Καταναλωτών, αλλά κι από το Σύνδεσμο Ανθρώπινου Δυναμικού που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες που διαχειρίζονται τα δεδομένα των εργαζομένων», είπε, αναφερόμενη και στο θέμα της εισαγωγής καμερών ασφάλειας σε χώρους εργασίας και άλλων συστημάτων ελέγχου των εργαζομένων.
 
Το συνέδριο θα χαιρετίσουν η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρίας Ζαχαρίου.
 
«Θεωρούμε ότι είναι μια αρχή η οποία δεν θα σταματήσει σε ένα συνέδριο. Εμείς θα αξιολογήσουμε όλα τα πορίσματα και τα συμπεράσματα. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει ένας ανοικτός διάλογος», κατέληξε η κ. Παναγιώτου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy