ΟΗΕ: Ανακοινώνουμε νέους διορισμούς όταν είμαστε έτοιμοι

Ανακοινώνουμε τους νέους διορισμούς όταν είμαστε έτοιμοι να τους ανακοινώσουμε, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Στέφαν Ντούζαρικ, ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι η Ρόζμαρι Ντικάρλο έχει τις περισσότερες πιθανότητες να γίνει η επόμενη προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ για την Κύπρο.

«Όπου κι αν είμαστε στον κόσμο υπάρχει ένα υπέροχο παιγνίδι από εικασίες για το τί θα κάνει ο ΓΓ μέχρις ότου υπάρξει ανακοίνωση. ‘Ομως δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για ανακοίνωση», πρόσθεσε ο κ. Ντούζαρικ.

Στο ερώτημα αν είναι δυνατόν η κ. Ντικάρλο να είναι και προσωπική απεσταλμένη, ο κ. Ντούζαρικ είπε πως «στη θεωρία όλα είναι δυνατά», ενώ σε σχέση με τα καθήκοντά της ως Βοηθού ΓΓ, ο κ. Ντούζαρικ είπε ότι ξεκινούν την 1η Μαϊου.

Σε σχέση με το δείπνο των ηγετών στην Κύπρο τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του ΓΓ είπε ότι υπήρξε συζήτηση με τους δύο στην Κύπρο, και πως οι δύο ηγέτες είχαν ειλικρινή και ανοιχτή ανταλλαγή απόψεων στη διάρκεια μιας τετ-α-τετ συζήτησης, την οποία διευκόλυναν τα Ηνωμένα Έθνη.

«Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν από την ολοκλήρωση της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Και οι δύο πλευρές έκαναν καθαρό ότι η συνάντηση δεν σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Αλλά προφανώς, όπως λέμε πάντα, οι καλές υπηρεσίες του ΓΓ παραμένουν στη διάθεση των πλευρών».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, υπενθύμισε ότι μετά το Κραν Μοντάνα ο ΓΓ ενθάρρυνε όλα τα μέρη να προβληματιστούν ώστε να προσδιορίσουν εάν οι συνθήκες θα ωριμάσουν ξανά για μία ουσιαστική διαδικασία στο μέλλον.

«Οι καλές υπηρεσίες του ΓΓ είναι πάντοτε διαθέσιμες, κι όπως σε κάθε πολιτικό θέμα που είναι άλυτο, χρειάζεται να βρούμε βούληση εντός και των δύο μερών για να προχωρήσουμε μπροστά», ανέφερε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy