Οκταήμερη κράτηση σε Ρώσο ως υπόπτου για φόνο Βούλγαρου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον του Sergey Kiriyanov, 49 χρόνων από τη Ρωσία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του Daniel Nikolov, 51 ετών από τη Βουλγαρία, που διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 11 – 17 Νοεμβρίου 2017 στη Λάρνακα.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες το μεσημέρι λήφθηκε πληροφορία στο Κέντρο Μηνυμάτων Λάρνακας ότι υπήρχε έντονη δυσοσμία σε υποστατικό που βρίσκεται στην οδό Γόλγων στη Λάρνακα, όπου χρησιμοποιούσε ως κατοικία ο Daniel Nikolov από την Βουλγαρία.
 
Μέλη της  Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή όπου διαπίστωσαν έντονη δυσοσμία να προέρχεται από το συγκεκριμένο υποστατικό. Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, επειδή δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από τον ένοικο του διαμερίσματος, οι αστυνομικοί έσπασαν το γυαλί της μπροστινής εισόδου και μπροστά από την πόρτα εντοπίστηκε να βρίσκεται ανάσκελα νεκρός με καρφωμένο στο στήθος ένα μαχαίρι ο Νικόλοφ.
 
Η σκηνή αποκλείστηκε και στο μέρος μετέβησαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας ενώ κλήθηκαν ιατροδικαστές καθώς και η ΥΠΕΓΕ του Αρχηγείου Αστυνομίας και από προκαταρκτικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι το θύμα είχε καρφωμένο στο στήθος μαχαίρι. Από περαιτέρω εξέταση του θύματος διαπιστώθηκε ότι έφερε αριθμό τραυμάτων στο θώρακα και στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο.
 
Στο διαμέρισμα υπήρχε μεγάλη ακαταστασία, σπασμένα έπιπλα και αίμα σχεδόν σε όλο το πάτωμα και έπιπλα, ενώ λόγω του σκότους η σκηνή αποκλείστηκε, φρουρείται και βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέταση της σκηνής.
 
Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το θύμα με τον ύποπτο γνωρίζονταν, αφού στις 11 Νοεμβρίου απασχόλησαν την Αστυνομία αναφορικά με συμπλοκή που είχαν μεταξύ τους, στο διαμέρισμα του θύματος, όπου και αλληλοτραυματίστηκαν.
 
Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στο διαμέρισμα όπου εντόπισαν εντός του υποστατικού το θύμα και τον ύποπτο να καθαρίζουν μαζί το δωμάτιο στο οποίο υπήρχαν σπασμένα γυαλιά και αίματα, ενώ και οι δύο μύριζαν έντονα αλκοόλ.
 
Ανακρινόμενοι και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονταν μαζί από τη 01.30 της 11ης Νοεμβρίου και κατανάλωναν οινοπνευματώδη ποτά με αποτέλεσμα να συμπλακούν μεταξύ τους για ασήμαντη αφορμή και λόγω μέθης να σπάσουν ένα ποτήρι. Ανέφεραν επίσης ότι είναι φίλοι και απολογήθηκαν για την αναστάτωση που προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους.

Και οι δύο αρνήθηκαν να προβούν σε καταθέσεις για υποβολή παραπόνου όπως τους ζητήθηκε από την Αστυνομία ενώ αρνήθηκαν να μεταβούν στο Νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη. Το θύμα έφερε αίματα στα χέρια για τα οποία ανάφερε ότι προκλήθηκαν από το σπάσιμο του ποτηριού καθώς επίσης και τραύμα στο δεξί  μάτι.
 
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία στις 12 Νοεμβρίου 2017 λήφθηκε πληροφορία ότι ο 49χρονος Ρώσος ύποπτος μετέβη στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και ανέφερε ότι κτυπήθηκε από αγνώστους στο μάτι. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στο Νοσοκομείο όπου εντόπισαν τον ύποπτο, ο οποίος υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι έφερε αιμόφθαλμο στο δεξί μάτι και κρατήθηκε για νοσηλεία μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.
 
Σε συνομιλία που είχε με τα μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι το μεσημέρι της 11ης Νοεμβρίου πήγε σε παραθαλάσσια περιοχή στην Ορόκλινη για ψάρεμα έχοντας προηγουμένως καταναλώσει ποσότητα οινοπνευματωδών ποτών μετά από καυγά που είχε με την σύζυγο του. Όπως ισχυρίστηκε, εκεί τον προσέγγισαν δυο άγνωστα του πρόσωπα τα οποία του ζήτησαν οινοπνευματώδη ποτά για να πιουν, αλλά αυτός αρνήθηκε και τους έδιωξε με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να αντιδράσει, να τον κλωτσήσει στο δεξί μάτι και να τραυματιστεί.  Στη συνέχεια ανέφερε, επέστρεψε στο σπίτι του και την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε από την γυναίκα του στο Νοσοκομείο για περίθαλψη.
 
Εναντίον του υπόπτου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης  και έρευνας της οικίας του στην Ορόκλινη καθώς και του αυτοκινήτου του. Ο ύποπτος συνελήφθηκε στο σπίτι του το απόγευμα και σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, όπως ρούχα, μαχαίρια και τηλέφωνο τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Ωστόσο ενώ το αυτοκίνητο του φορτωνόταν σε πλατφόρμα ρυμούλκησης, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία μέσα στο όχημα, το οποίο σφραγίστηκε και μεταφέρθηκε στην ΑΔΕ Λάρνακας για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Ανακρινόμενος προφορικά ο ύποπτος, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και προβάλει διάφορους ισχυρισμούς για τις κινήσεις του ενώ από μέχρι τώρα μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν από την Αστυνομία προκύπτει ότι είπε ψέματα αναφορικά με το τραυματισμένο του μάτι στις 12 Νοεμβρίου.
 
Ακόμα από τις έρευνες της Αστυνομίας δεν διαπιστώθηκε καμία παραβίαση στο διαμέρισμα και ο δράστης φαίνεται να ήταν άτομο που είχε πρόσβαση στο διαμέρισμα του θύματος, το οποίο δεν θεάθηκε να βγαίνει από το διαμέρισμα του από τις 11 Νοεμβρίου 2017. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι το τελευταίο πρόσωπο που είχε επαφή με το θύμα ήταν ο ύποπτος.
 
Οι έρευνες της Αστυνομίας για εξιχνίαση του φόνου βρίσκονται στα αρχικά στάδια και ο εξεταστής της υπόθεσης ζήτησε και πήρε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διάταγμα κράτησης εναντίον του υπόπτου για οκτώ μέρες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy