Όλα τα βλέμματα στο Κίεβο

Ο σημαντικότερος αγώνας για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 θα γίνει απόψε στο Ολιμπίσκι στις 21:45. Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουν να γράψουν ιστορία.

Για τη Ρεάλ θα είναι το 13ο τρόπαιο στην ιστορία της αν καταφέρει να το κερδίσει. Η ομάδα του Ζιντάν είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις μέχρι τώρα, με τα 11 τρόπαια που κατέκτησε.

Είναι η κάτοχος του τροπαίου τα τελευταία δύο χρόνια και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα φτάσει στις τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις. Για τη Λίβερπουλ θα είναι το 6ο τρόπαιο. Η ομάδα του Κλοπ θέλει να περάσει στην 3η θέση της κατάταξης των τροπαιούχων και αυτό θα γίνει μόνο με νίκη στο αποψινό παιχνίδι.

Με μια προσθήκη η Λίβερπουλ
Χαμόγελα για τον Γιούργκεν Κλοπ, αφού στην αποστολή της Λίβερπουλ για το Κίεβο τέθηκε και ο Εμρέ Τσαν! Η Λίβερπουλ πέταξε για το Κίεβο και στην αποστολή της βρίσκεται ο Εμρέ Τσαν. Ο 24χρονος μέσος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και είναι πανέτοιμος για το… τελευταίο του ματς με τα κόκκινα, μιας και έχει συμφωνήσει με τη Γιουβέντους. Εκτός πλάνων ο Άλεξ Όξλεϊντ – Τσάμπερλεϊν που είναι τραυματίας.

Η 24μελής αποστολή αποτελείται από τους:
Τερματοφύλακες: Λόρις Κάριους, Σιμόν Μινιολέ, Ντάνι Γουόρντ.
Αμυντικοί: Ναθάνιελ Κλάιν, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, Ντέγιαν Λόβερεν, Ράγκναρ Κλαβάν, Αλμέρτο Μορένο, Άντριου Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Ναθάνιαλ Φίλιπς.
Μέσοι: Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ, Τζέιμς Μίλνερ, Τζόρνταν Χέντερσον, Άνταμ Λαλάνα, Εμρέ Τσαν, Κέρτις Τζόουνς, Ράφαελ Καμάτσο.
Επιθετικοί: Ρομπέρτο Φιρμίνο, Μοχάμεντ Σαλάχ, Σάντιο Μανέ, Ντάνι Ινγκς, Ντόμινικ Σολάνκε, Μπεν Γούντμπερν.

Πάνοπλη η Ρεάλ
Χωρίς καμία απουσία, με τους 24 της πρώτης ομάδας διαθέσιμους και τον πιο ευχάριστο πονοκέφαλο πάνε στον τελικό του Champions League οι Μαδριλένοι.

Όλη τη σεζόν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, αλλά την κρίσιμη στιγμή ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει όλη την πρώτη ομάδα διαθέσιμη για το μεγαλύτερο ραντεβού. Και οι 24 του ρόστερ του θα ταξιδέψουν στο Κιέβο και έτσι ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει όλες τις λύσεις στη διάθεσή του και τον πιο ευχάριστο πονοκέφαλο.

Αναλυτικά η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Κέιλορ Νάβας, Κασίγια, Ζιντάν.
Αμυντικοί: Καρβαχάλ, Βαγιέχο, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Νάτσο, Μονρεάλ, Μαρσέλο, Τεό, Ασράφ.
Μέσοι: Κρόος, Μόντριτς, Καζεμίρο, Γιορέντε, Ασένσιο, Ίσκο, Κόβατσιτς, Θεμπάγιος, Λούκας Βάθκεθ.
Επιθετικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά, Μπέιλ, Μαγιοράλ.

Πιθανό πλάνο
Η προετοιμασία των δύο ομάδων για το αποψινό παιχνίδι ολοκληρώθηκε χθες και οι προπονητές είναι πανέτοιμοι για να παρατάξουν ό,τι καλύτερο έχουν στη διάθεσή τους.

Ο Γιούργκεν Κλοπ αναμένεται να παρουσιάσει τη Λίβερπουλ σε σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Κάριους. Στην άμυνα θα ξεκινήσει αριστερά ο Ρόμπερτσον και δεξιά ο Άρνολντ. Λόβρεν και Φαν Ντάικ θα είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, ενώ η τριάδα στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τους Μίλνερ, Χέντερσον και Βαϊνάλντουμ. Μπροστά θα ξεκινήσει ο Μανέ αριστερά, ο Σαλάχ δεξιά και ο Φιρμίνο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει δοκιμάσει στο παρελθόν να παρουσιάσει τη Ρεάλ σε σχηματισμό 4-1-4-1, αλλά και 4-4-2. Αν επιλέξει τον πρώτο σχηματισμό τότε θα βάλει κάτω από τα δοκάρια τον Νάβας. Στην άμυνα θα ξεκινήσει αριστερά ο Μαρσέλο και δεξιά ο Καρβαχάλ, με τους Ράμος και Βαράν να είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Ο Καζεμίρο θα έχει ρόλο ανασταλτικού μέσου και ο Κρόος με τον Μόντριτς θα είναι οι δύο επιτελικοί. Ίσκο και Βάθκεθ θα βρεθούν στα άκρα και ο Ρονάλντο στην κορυφή της επίθεσης.

Σε περίπτωση που επιλέξει σχηματισμό με δύο επιθετικούς, τότε ο Ρονάλντο θα έχει παρτενέρ τον Μπενζεμά, ενώ στο χώρο της μεσαίας γραμμής θα ξεκινήσει ο Ασένσιο και θα μείνει εκτός ο Βάθκεθ. Η τετράδα στην άμυνα δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί ανεξάρτητα από το σχηματισμό που θα παρατάξει την ομάδα του ο Γάλλος προπονητής.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ αναμένεται να βρεθεί στον πάγκο, ενώ σε περίπτωση που μείνει εκτός 11άδας και ο Μπενζεμά, τότε οι δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται να δώσουν σημαντική βοήθεια από τον πάγκο. Αυτό είναι κάτι το οποίο έκανε κατά τη διάρκεια της περιόδου ο Ζιντάν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy