Όλοι έχουμε ρόλο κατά των εξαρτήσεων

2810

Τιμά ιδιαίτερα τους δήμους της μείζονος Λεμεσού το γεγονός ότι στα πλαίσια της κοινωνικής τους πολιτικής πρωτοπόρησαν στην προώθηση και λειτουργία υπηρεσιών και προγραμμάτων ουσιαστικής ανακούφισης και αρωγής (σε διάφορα επίπεδα) με αποδέκτες κάποιες ομάδες δημοτών με οικονομικά και άλλα προβλήματα και γενικότερα τις, κοινωνικά ή άλλως πως, ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον Δήμο Λεμεσού θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι ήταν ο πρώτος δήμος που προχώρησε στη δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου (πριν ακόμα εκδηλωθεί η οικονομική κρίση), ενώ με ανάλογες δραστηριότητες ακολούθησαν και οι υπόλοιποι δήμοι.

Επιπλέον, η συνεργασία που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια οι έξι δήμοι της περιοχής Λεμεσού σε κοινωνικούς κυρίως τομείς αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Το ότι οι έξι δήμοι της Λεμεσού και ειδικότερα οι δήμαρχοι προχώρησαν στη σύσταση Συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και ασχολείται με θέματα κοινού ενδιαφέροντος και στο οποίο λαμβάνονται αποφάσεις και γίνονται δράσεις προς όφελος του πληθυσμού της μείζονος Λεμεσού, αποτελεί κι αυτό μια καινοτομία στον τρόπο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μια από τις σημαντικές από κοινού δράσεις αποτελεί αναμφίβολα η λειτουργία και η με κάθε δυνατό τρόπο στήριξη του Σταθμού «Οδυσσέας». Κι αυτό το γνωρίζουν ιδιαίτερα οι εκατοντάδες πολιτών που απευθύνονται σε αυτό τον φορέα και ωφελήθηκαν με τη συμμετοχή τους στα διάφορα συμβουλευτικά ή θεραπευτικά προγράμματα που προσφέρει.

Παίρνοντας τα μηνύματα των καιρών, με τις καθημερινά αυξημένες περιπτώσεις πολιτών που, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, βρέθηκαν να εξαρτούνται από ουσίες ή άλλες καταστροφικές συνήθειες, οι δήμαρχοι της Λεμεσού έκριναν επιβαλλόμενο και προχωρούν με διάφορες πρωτοβουλίες στην αναβάθμιση του «Οδυσσέα», στοχεύοντας στην προσφορά ακόμα καλύτερων και πιο αποτελεσματικών υπηρεσιών.

Αυτή η κινητοποίηση των έξι δήμων επιβάλλεται να βρει συμπαραστάτες από ιδιωτικούς και άλλους φορείς, εντός και εκτός Λεμεσού και βέβαια από το σύνολο των δημοτών. Στο θέμα πρόληψη και καταστολή των ναρκωτικών και άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών και συμπεριφορών, έχουμε όλοι υποχρέωση να συμβάλουμε.

Ας αναλογιστούμε μόνο, ότι ο καθένα από εμάς, το παιδί μας, ο αδελφός μας, ο φίλος μας, εμείς οι ίδιοι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε στην ανάγκη να ζητήσουμε τη βοήθεια του «Οδυσσέα».

Χρήστος Χαραλάμπους

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.