Όλο και πιο δημοφιλές γίνεται το μπλε κρασί [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]


Μέχρι τώρα μας ήταν γνωστό το λευκό, το κόκκινο και το ροζέ κρασί. Τώρα κάνει δυναμικά την εμφάνιση του και το μπλε κρασί.

Οι Ισπανοί οινοποιοί προώθησαν το Gik Live σε μια προσπάθεια να αψηφήσουν τους παραδοσιακούς κανόνες στην παραγωγή αλκοόλ. Πωλείται ήδη σε 25 χώρες συμπεριλαμβανομένου της Γαλλία, της Βρετανίας, της Ολλανδία και της Γερμανία και σύντομα θα κάνει την εμφάνιση του και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Independent.

Η δημιουργία αυτού το κρασιού με το ιδιαίτερο χρώμα οφείλεται σε έξι νεαρούς Ισπανούς επιχειρηματίες, οι οποίοι συνεργάστηκαν με το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων και το τμήμα έρευνας τροφίμων της βασκικής κυβέρνησης, AZTI Tecnalia και έχει στόχο να χτυπήσει τις ευρωπαϊκές αγορές.

238711g-blue-wine-gik-34

Παρά την περίεργη εμφάνιση του, η απόχρωση του κρασιού είναι φυσική και προέρχεται από την ανθοκυανίνη, μια χρωστική ουσία που βρίσκεται στο δέρμα των σταφυλιών και την indigo, χρωστική ουσία που εξάγεται από το φυτό tinctoria Isatis. Σε αυτό επίσης προστίθεται και μια μη-θερμιδική γλυκαντική ουσία.

Το κρασί αποτελείται από μείγμα κόκκινων και λευκών σταφυλιών, που παράγονται σε οινοποιεία στη Γαλλία και την Ισπανία. Στη συνέχεια προστίθενται γλυκαντικά μηδενικών θερμίδων για να παραχθεί η ξεχωριστή γεύση του.

Στην πραγματικότητα το μπλε κρασί είναι τόσο πρωτοποριακό που υπάρχει μόνο στην “ψηφιακή σφαίρα”, αφού τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται μέσα στο διαδίκτυο και από εκεί γίνονται όλες οι παραγγελίες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ταιριάζει πολύ με σούσι, νάτσος με γουακαλόμε, μακαρονάδες και καπνιστό σολομό. Σημειώνεται ότι το κρασί περιέχει 11,5% αλκοόλ και ένα μπουκάλι των 750ml έχει λιανική τιμή περίπου 10-11 δολάρια.

Παρόλο που κάποιοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι, υπάρχουν και πολλοί που ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο.

238711g-vin-bleu-gik-5-1

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy