Ολοκληρώνεται η Α’ Φάση ανακαίνισης του Παγκυπρίου Γυμνασίου

429
ΠΗΓΗ KΥΠΕ

Εντός μερικών βδομάδων ολοκληρώνεται η Α’ Φάση των έργων αναβάθμισης του Παγκύπριου Γυμνασίου στη Λευκωσία, όπου παρακάθησε σήμερα σε σύσκεψη ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης της κτηριολογικής αναβάθμισης του σχολείου, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα.
 
Στην υπηρεσιακή σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον χώρο του σχολείου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Καδής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης των εργασιών και τόνισε την ετοιμότητα του Υπουργείου για περαιτέρω στήριξη  του σχολείου.
 
Τα έργα αποκατάστασης και κτηριολογικής αναβάθμισης του Παγκυπρίου Γυμνασίου – που ιδρύθηκε το 1812 από τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό – ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2016 και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τρεις φάσεις, το 2019.
 
Η ανακαίνιση του Παγκυπρίου Γυμνασίου αποτελούσε για σειρά ετών αίτημα καθολικό όλων των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών φορέων και της πολιτείας, καθώς το σχολείο αντιμετώπιζε σοβαρά κτηριακά και λειτουργικά προβλήματα.
 
Τα σχέδια εκπονήθηκαν μετά από μελέτες και επί τόπου επισκέψεις εμπειρογνωμόνων, και μέσα στα αποδεκτά από διεθνείς συμβάσεις όρια και προδιαγραφές.
 
Προνοούν τις λιγότερες δυνατές τροποποιήσεις και παρεμβάσεις στα υφιστάμενα κτήρια, και σέβονται πλήρως το παρελθόν του σχολείου και την ιστορική του φυσιογνωμία.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συνολικό κόστος της ανακαίνισης, ανέρχεται σε περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ και αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της Πολιτείας για το πιο ιστορικό σχολείο της Κύπρου.
 
Η ανακαίνιση του Παγκυπρίου Γυμνασίου αποτελεί το μεγαλύτερο σε εξέλιξη έργο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και εκτελείται υπό την εποπτεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου και σε στενή συνεργασία με τον εργολάβο.
 
Παράλληλα με την πραγματοποίηση των κτηριολογικών έργων, και με βάση ειδική μελέτη που εκπονήθηκε πρόσφατα από επιτροπή την οποία όρισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, το Υπουργείο, λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για ανάδειξη της συμβολής του σχολείου στα ελληνικά γράμματα και για αναβάθμιση της πνευματικής του προσφοράς.
 
Μέσα στο πλαίσιο αυτό πρώτιστος στόχος είναι η διασφάλιση του ενιαίου της λειτουργίας του Παγκυπρίου Γυμνασίου και η διατήρηση της φυσιογνωμίας του ως ελληνικού σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.