Ολοκληρώνεται ο κύκλος θερινών προβολών του Θεάτρου Ριάλτο

Κινούμενα Σχέδια και Ζωντανή Δράση Ολοκληρώνουν τον Κύκλο Θερινών Προβολών του Θεάτρου Ριάλτο

ΠΕΡΑ ΑΠ’ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, Δευτέρα 7/9

Το Θερινό Ριάλτο ολοκληρώνει τις προβολές του με την ταινία κινουμένων σχεδίων «Πέρα απ’ το όνειρο» («The Congress»), του Ari Folman (Βραβείο Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κιν/φου για το 2013 – Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων).

Μία κριτική στην εξέλιξη της κινηματογραφικής τεχνολογίας. Ενα έντονο πολιτικό δράμα που προειδοποιεί για την απαξίωση του ανθρώπου μέσα στον κόσμο της ψηφιακής πληροφορίας.

ΣΥΝΟΨΗ: H «Ρόμπιν Ράιτ» είναι μία 45άχρονη χολιγουντιανή ηθοποιός, μητέρα ενός έφηβου κοριτσιού και ενός αγοριού με μία σπάνια ασθένεια που σταδιακά το αφήνει χωρίς ακοή και όραση, αλλά αχαλίνωτη φαντασία. Ο ατζέντης της τήν πληροφορεί ότι το στούντιο έχει μία τελευταία πρόταση για την καριέρα της: το σύστημα αλλάζει, ο κόσμος αλλάζει και τα στούντιο θα σκανάρουν πλέον κάθε πιθανή έκφραση και θα γυρίζουν ταινίες χωρίς ηθοποιούς. Ψηφιακά. Με απόλυτο έλεγχο στη δράση, τις επιλογές και το συναίσθημα. Αν υπογράψει θα πάρει ένα χρηματικό ποσό που θα της επιτρέψει να ζήσει πλουσιοπάροχα για την υπόλοιπη ζωή της, αλλά όχι ως ηθοποιός. Η ηθοποιός τους ανήκει..

Μετά το φημισμένο «Βαλς με τον Μπασίρ», ο Άρι Φόλμαν δημιουργεί ένα φιλοσοφικό animation με σαφή πολιτικό χαρακτήρα χωρισμένο σε τρία μέρη (η αρχή και το τέλος live action, ενώ το μεσαίο κομμάτι του animated) και βασισμένο ελεύθερα στο «The Futurological Congress» του Στανισλάβ Λεμ.

Οι ταινίες του θερινού Ριάλτο αποτελούν μια επιλογή από το πρόγραμμα του Μαραθώνιου Θερινών Προβολών που οργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ένα.

Με Ελληνικούς υπότιτλους / Διάρκεια 122’

Χώρος Στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)
Ώρα Έναρξης: 21.00
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45 Εισιτήρια: € 5 E-Ticket: www.rialto.com.cy

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy