Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία πώλησης του Συνεργατισμού

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία πώλησης του Συνεργατισμού, καθώς μέχρι αργά χθες βράδυ συζητείτο το θέμα της ομάδας των επενδυτών οι οποίοι θα μετέχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας.

Σε περίπτωση που η διαδικασία ολοκληρωθεί σήμερα θα συνέλθει στις έντεκα το πρωί σε έκτακτη συνεδρία το υπουργικό συμβούλιο για να ενημερωθεί από τον υπουργό οικονομικών για τη συμφωνία πώλησης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στην Ελληνική Τράπεζα.

Λίγο αργότερα στις 12 οι συντεχνίες των εργαζομένων στην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ΠΕΟ, ΣΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ θα συναντηθούν με τη Διοίκηση του Συνεργατισμού, ενώ όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους εάν χρειαστεί θα καθοριστεί νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εξάλλου ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους εργαζόμενους, που μένουν ή αποχωρούν μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της τράπεζας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της ΕΤΥΚ: στην Ελληνική θα απορροφηθούν έως και χίλια εκατό άτομα, στην Altamira 250 άτομα, ενώ 900 άτομα θα κληθούν να πάρουν το σχέδιο Εθελούσιας Αφυπηρέτησης. Στην Altamira εργάζονται ήδη 400 υπάλληλοι του Συνεργατισμού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy