Oλοκληρώθηκαν τα έργα συντήρησης στο Τέμενος Ευρέτου

Αλλο ένα έργο-μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς διασώθηκε χάριν στις προσπάθειες της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά. Πρόκειται για το τέμενος της Ευρέτου στην Πάφο.

Το έργο θα παραδοθεί στο κοινό σε ειδική εκδήλωση την προσεχή Κυριακή, 1η Μαρτίου.

Σε ανακοίνωση που στάληκε στα ΜΜΕ αναφέρεται ότι η Τεχνική Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των ΗΕ (UNDP-PFF) επιθυμούν να γιορτάσουν την ολοκλήρωση των εργασιών σε ειδική εκδήλωση από τις 11.30 το πρωί ως τις 12.30 και ότι στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και παλιοί κάτοικοι του χωριού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το τέμενος κτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στον κύριο δρόμο του χωριού Ευρέτου, στην επαρχία Πάφου και επιλέγηκε ως ένα από τα έργα για επείγουσα συντήρηση από την Τεχνική Επιτροπή.

Οι εργασίες επικεντρώθηκαν στον καθαρισμό της περιοχής, σε ανασκαφές και σε εργασίες για αποτροπή περαιτέρω διάβρωσης του εξωτερικού τοίχου καθώς και σε εργασίες για επιδιόρθωση των παραθύρων και ανακατασκευή της στέγης. Εγιναν, επίσης, εργασίες για τοποθέτηση εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων, τοποθέτηση μεταλλικών δοκών, αποκατάσταση της πέτρινης κατασκευής , μπογιάτισμα και επιδιόρθωση σε εξωτερικές ξύλινες κατασκευές.

Το συνολικό κόστος των εργασιών ανήλθε στις 82,000 ευρώ.

Χθες η Τεχνική Επιτροπή παρουσίασε στα ΜΜΕ την ολοκλήρωση επειγουσών εργασιών στήριξης της εκκλησίας της Παναγίας Μελανδρύνας στην κατεχόμενη Καλογραία, της επαρχίας Κερύνειας.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy