Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του Λιβαδιού Ακρωτηρίου, το οποίο υποδέχεται το κοινό

Την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Λιβαδιού Ακρωτηρίου γιορτάζει η κοινότητα Ακρωτηρίου και η ομάδα του έργου και καλούν το κοινό σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου, υπό το φως της Παγκόσμιας Ημέρας Βιοποικιλότητας, που γιορτάζεται στις 22 Μαΐου.
 
Σε ανακοίνωση του, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου υπενθυμίζει πως το Λιβάδι Ακρωτηρίου είναι ένας μοναδικός υγρότοπος της Κύπρου που βρίσκεται εντός της κυριότητας των Βρετανικών Βάσεων, και αποτελεί καταφύγιο για πολλά είδη πουλιών και φυτών, ενώ επισημαίνει ότι  χάρη στο έργο “Αποκατάσταση Λιβαδιού Ακρωτηρίου: ένας υγρότοπος ορόσημο στις Βρετανικές Βάσεις Κύπρου”, με χρηματοδότηση από το Darwin Initiative, η περιοχή επωφελήθηκε από στοχευμένες δράσεις για την προστασία της άγριας ζωής που φιλοξενεί καθώς και δράσεις ευαισθητοποίησης και δημιουργίας υποδομών για επισκέπτες.
 
Για τον εορτασμό της ολοκλήρωσης του έργου και την ανάδειξη των αποτελεσμάτων του, η ομάδα του έργου διοργανώνει εκδήλωση ανοικτή στο κοινό την Πέμπτη 18 Μαΐου, η οποία θα ξεκινήσει με τα εγκαίνια ενός εκ των δύο πτηνοπαρατηρητηρίων (βόρεια του Λιβαδιού) στις 17:30 τα οποία έχουν κατασκευαστεί στα πλαίσια του έργου και θα περιλαμβάνει επίσης την απελευθέρωση άγριων πουλιών τα οποία περιέθαλψε η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας.
 
Στη συνέχεια, στις 19:00, η εκδήλωση θα συνεχίσει στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου με παρουσίαση, με θέμα τη διαχείριση της Χερσονήσου Ακρωτηρίου και παρουσίαση για το έργο αποκατάστασης του Λιβαδιού.

Στην εκδήλωση το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να μάθει για τα επιτεύγματα του έργου και το μέλλον του Λιβαδιού καθώς και για τη σημασία ολόκληρης της Χερσονήσου για την άγρια ζωή και τις προκλήσεις για τη διαχείρισή της.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.