Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στα κατεχόμενα για τις τοπικές ‘εκλογές’

Έκλεισαν στις 18.00 οι κάλπες στα κατεχόμενα όπου σήμερα διεξήχθησαν τοπικές «εκλογές» για τους 28 «δήμους» αλλά και τις 425 «κοινότητες».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ», η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 58,55% στην Λευκωσία, 70,68% στην Αμμόχωστο, 68,6% στην Κερύνεια, 61,9% στην Μόρφου, 77,73% στο Τρίκωμο ενώ το υψηλότερο ποσοστό σημειώθηκε στην Λεύκα με 83%.

Εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι σε αυτές τις «εκλογές» ήταν 191.153 και στήθηκαν 734 κάλπες.

Μικροεπεισόδια και συλλήψεις σημειώθηκαν σε μεμονωμένα περιστατικά όταν ψηφοφόροι έβγαλαν φωτογραφία το ψηφοδέλτιο τους με το κινητό τους, ενώ σε μια περίπτωση άτομο που εκνευρίστηκε γιατί ψήφισε λάθος έσπασε την σφραγίδα.

Η «Χαμπέρ Κίπρις» γράφει ότι στο σημερινό της φύλο η εφημερίδα «Αφρίκα» παραβίασε την «νομοθεσία» και παρενέβη με την αρθρογραφία προσπαθώντας να επηρεάσει ψηφοφόρους. Σχετική καταγγελία έγινε από το «ανώτατο εκλογικό συμβούλιο» στην «αστυνομία» και η εφημερίδα σήμερα αποσύρθηκε από τα σημεία πώλησης.

Η «Αφρίκα» σήμερα έχει τίτλο «Να κοπεί από κει που λέπτυνε» (κάνει λογοπαίγνιο με το επίθετο του Μουχαρέμ Ιντζέ που σημαίνει λεπτός) και δημοσιεύει αεροφωτογραφία από την χθεσινή συγκέντρωση του Ιντζέ στην Κωνσταντινούπολη, όπου γράφει ότι παρέστησαν 5 εκ. άτομα που είπαν όχι στον Ερντογάν. Δημοσιεύει επίσης τις φωτογραφίες των Ιντζέ και Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Η αναφορά στις «τοπικές εκλογές» είναι σε μονόστηλο με παραπομπή σε εσωτερικές σελίδες.

Τα αποτελέσματα για τους “δήμους” και κυρίως του μεγάλους, αναμένονται γύρω στις 21.00, όπως είχε δηλώσει η “πρόεδρος” του “ανώτατου εκλογικού συμβουλίου”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy