Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 48ωρη απεργία της ΔΕΔΕ – Μελετούν τα επόμενα βήματά τους

Σε επαναξιολόγηση των δεδομένων, μη αποκλειόμενης και της κλιμάκωσης του αγώνα τους, θα προχωρήσουν τις επόμενες μέρες οι Διδακτορικοί Επιστήμονες Διδασκαλίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Με την ολοκλήρωση χθες της 48ωρης απεργίας που πραγματοποίησε η ΔΕΔΕ, η οποία και χαρακτηρίζεται επιτυχημένη, αφού εκτός από τα μέλη της συντεχνίας σε αυτή συμμετείχαν και μόνιμοι καθηγητές καθώς και φοιτητές, πρόκειται να επαναξιολογηθεί η όλη κατάσταση, δήλωσε στη «Χαραυγή» ο πρόεδρος της ΔΕΔΕ, Λάμπρος Λαμπριανού.

Το νέο δεδομένο, όπως μας ανέφερε, ήταν η χθεσινή παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη στο χώρο της απεργίας και η διάθεσή του, όπως σημείωσε ο κ. Λαμπριανού, να μην προσκαλέσει το Δ.Σ. της συντεχνίας σε διάλογο. Όπως τους είπε, το θέμα θα το θέσει εκ νέου στη Σύγκλητο τον ερχόμενο μήνα. Όλα αυτά, πρόσθεσε ο κ. Λαμπριανού, θα συζητηθούν και δεν αποκλείεται να υπάρξει κλιμάκωση των μέτρων αν χρειαστεί.

Επίσης, όπως τόνισε, η 48ωρη απεργία της ΔΕΔΕ για αξιοπρέπεια στην πανεπιστημιακή εργασία αποτελεί την κορύφωση ενός αγώνα που διεξάγεται εδώ και 3 χρόνια, συνεπώς θα πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις και να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017, μετά από διάλογο των δύο πλευρών.

Εξάλλου με επιστολή των νομικών συμβούλων της ΔΕΔΕ, Λάκη Χριστοδούλου (ΔΕΠΕ), προς το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου επιφυλάσσονται τα δικαιώματα σε σχέση με ανακοίνωση που έρχεται μετά τις δηλώσεις του Πρύτανη που είδαν το φως της δημοσιότητας στις 12 και 13 Ιανουαρίου. Όπως σημειώνεται, στην ανακοίνωση του Συμβουλίου περιλαμβάνονται μειωτικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τα μέλη της ΔΕΔΕ και όλους όσους στηρίζουν τα απεργιακά μέτρα, καθώς και άλλες παραπλανητικές θέσεις.

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy