Ολοκληρώθηκε το έργο αποκατάστασης του Λιβαδιού Ακρωτηρίου

Κάτοικοι του Ακρωτηρίου, πτηνοπαρατηρητές, φωτογράφοι και φυσιολάτρες γιόρτασαν μαζί την ολοκλήρωση του διετούς έργου για την αποκατάσταση του Λιβαδιού Ακρωτηρίου, που σηματοδοτήθηκε με μια εορταστική εκδήλωση εγκαινίων στο πτηνοπαρατηρητήριο του Λιβαδιου, χθες.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει το Λιβάδι Ακρωτηρίου και τις νέες υποδομές επισκεπτών, καθώς και να δει την απελευθέρωση ενός Διπλογέρακου μετά την περίθαλψή του από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, όπως αναφέρει Κοινό Δελτίο Τύπου του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου και Βρετανικών Βάσεων.

BIRDLIFE AKROTIRI

Τον Απρίλιο του 2015 ξεκίνησε ένα έργο Darwin Plus για αποκατάσταση της βιοποικιλότητας σε αυτή τη μοναδική περιοχή. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, οι εταίροι του έργου, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου και η RSPB (BirdLife στο Ηνωμένο Βασίλειο) πραγματοποίησαν επιτόπιες δράσεις προστασίας και διατήρησης της περιοχής με έμφαση στην υδρολογική διαχείριση και την βιώσιμη βόσκηση με κυπριακές αγελάδες καθώς και δράσεις ευαισθητοποίησης και δημιουργίας εγκαταστάσεων για επισκέπτες για να βελτιώσει την εμπειρία επισκεπτών.

Ο Διευθυντής του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου, Μάρτιν Χέλλικαρ, δήλωσε ότι η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί κρίσιμο βήμα έτσι ώστε η μοναδική αυτή περιοχή με τεράστια φυσική αξία να ευδοκιμήσει.

AKR-OFFICIAL-20170518-0385-0219

Ο διοικητής των Βρετανικών Βάσεων James Illingworth δήλωσε ότι το έργο μαζί με άλλα, όπως το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου, υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδουν οι Βρετανικές Βάσεις στην προστασία και διατήρηση του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος που βρίσκεται στις Βάσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy