Ομαλά κυλά η ψηφοφορία στη Γαλλική Πρεσβεία

Από το πρωί, στις 08:00, Γάλλοι υπήκοοι που κατοικούν στην Κύπρο και είναι εγγεγραμμένοι ως εκλογείς, προσέρχονται στο εκλογικό κέντρο που έχει στηθεί στην Πρεσβεία της Γαλλίας στη Λευκωσία για να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν στο πλαίσιο του 1ου γύρου των προεδρικών εκλογών.

Αργά το πρωί προς νωρίς το μεσημέρι υπήρχε μια σταθερή ροή ψηφοφόρων στην Πρεσβεία. Ωστόσο, δεν ήταν δυνατόν να απαντηθεί το ερώτημα πόσοι έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής, αφού απαγορεύεται αυστηρά να δημοσιοποιούνται οποιαδήποτε στοιχεία ακόμη και ο αριθμός αυτών που έχουν ψηφίσει προτού να λήξει η εκλογική διαδικασία, όπως λέχθηκε στο ΚΥΠΕ, που βρέθηκε επί τόπου.

Συνολικά γύρω στα 1.000 άτομα με γαλλική υπηκοότητα που κατοικούν στην Κύπρο είναι εγγεγραμμένα ως εκλογείς και μπορούν να ψηφίσουν για τις προεδρικές εκλογές.

Οι εκλογείς θα μπορούν να ασκούν το δικαίωμα της ψήφου ως τις 1900.

Σε αντίθεση με τις κυπριακές προεδρικές όπου αναγράφονται όλα τα ονόματα των υποψηφίων σε ένα ψηφοδέλτιο, στους Γάλλους ψηφοφόρους παρέχονται 11 ψηφοδέλτια, ένα για κάθε υποψήφιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει αναρτήσει η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο στην ιστοσελίδα της, λειτουργούν πάνω από 860 εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό.

Το εκλογικό κέντρο στην Πρεσβεία θα λειτουργήσει και κατά το δεύτερο γύρο των Προεδρικών, ο οποίος θα γίνει τη μεθεπόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου.

Οι Γάλλοι ψηφοφόροι θα κληθούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για ακόμη μια φορά για τις βουλευτικές εκλογές στις 11 και 18 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος εκείνων των εκλογών θα διεξαχθεί στην Κύπρο στις 4 Ιουνίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy