Ομόφωνα εγκρίθηκαν οι φορολογικές ελαφρύνσεις

Στις περιπτώσεις που η ακίνητη ιδιοκτησία πωλείται σε τρίτα πρόσωπα και το προϊόν πώλησης διατίθεται για τη μείωση ή εξόφληση δανείων

Ομόφωνα εγκρίθηκαν από την ολομέλεια της βουλής οι προτάσεις νόμου που προβλέπουν φορολογικές ελαφρύνσεις, στις περιπτώσεις που η ακίνητη ιδιοκτησία πωλείται σε τρίτα πρόσωπα και το προϊόν πώλησης διατίθεται για τη μείωση ή εξόφληση δανείων.

Οι εν λόγω ελαφρύνσεις, οι οποίες ισχύουν μέχρι το τέλος του 2019, δεν ίσχυαν στις περιπτώσεις που η ακίνητη ιδιοκτησία πωλείτο σε τρίτους, στην ελεύθερη αγορά και το προϊόν πώλησης διατίθετο για τη μείωση ή εξόφληση δανείων.

Οι πέντε προτάσεις που ψηφίστηκαν σήμερα επεκτείνουν την εφαρμογή φοροελαφρύνσεων και σε αυτές τις περιπτώσεις και αφορούν συγκεκριμένα τον φόρο εισοδήματος, τον φόρο κεφαλαιουχικών κερδών, την έκτακτη εισφορά για την άμυνα και τα χαρτόσημα και τα τέλη μεταβίβασης που καταβάλλονται στο κτηματολόγιο και θα έχουν ισχύ επίσης, μέχρι το τέλος του 2019.

Οι ελαφρύνσεις αφορούν περιπτώσεις πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου από τον δανειολήπτη στην ελεύθερη αγορά με σκοπό τη μείωση ή την εξόφληση μη εξυπηρετούμενου δανείου, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης και καλύπτουν δάνεια που συνάφθηκαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Οι απαλλαγές από τις πιο πάνω φορολογίες θα μπορούν να εφαρμοστούν τόσο στις περιπτώσεις πώλησης ακινήτου σε ιδιώτη αγοραστή όσο και στις περιπτώσεις πώλησης σε εταιρεία.

Γιώργος Δεληγιάννης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy