Ομόφωνη καταδίκη των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ

Σε ομόφωνη ανακοίνωση κατέληξε το Συμβούλιο Αρχηγών των Κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου, τα μελη του Συμβουλίου αρχηγών ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της κυπριακής δημοκρατίας όπως και για τις μέχρι σήμερα προθέσεις αλλά και για τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία για διαχείριση της διαμόρφωσης σας κατάστασης πραγμάτων.
Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων εξέφρασαν τις απόψεις τους και τοποθετήθηκαν συγκεκριμένα τόσο για τη διαμορφωθείσα κατάσταση για όσο και για τις ενέργειες στις οποίες θεωρούν ότι θα πρέπει να προβεί η κυβέρνηση.
Ομόφωνα το συμβούλιο αρχηγών καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της κυπριακής δημοκρατίας και στηρίζει τις ενέργειες της κυβέρνησης για διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στην αποκλειστική της οικονομική ζώνη και την απρόσκοπτη συνέχιση των ενεργειακών της σχεδιασμών. Τα κόμματα διατηρούν τις δικές τους απόψεις για τον τρόπο και τα μέτρα με τα οποία θα πρέπει η κυβέρνηση να αντιδράσει και να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέφερε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα,  και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΕΝΙ.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας και ο Διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς, Πρέσβης, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Συμμετείχαν επίσης από πλευράς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης Πολύς Παλίκαρος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολίτων Γιώργος Περδίκης και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

Στο προεδρικό βρίσκεται αυτή την ώρα η πρέσβειρα των ΗΠΑ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy