ΟΠΕΚ: Ο Γενικός Ελεγκτής πλήττει την αξιοπιστία του θεσμού που υπηρετεί

Μια σειρά από παρεμβάσεις και συμπεριφορές του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη δημιουργούν την εντύπωση ότι δεν παραμένει ανεπηρέαστος, ως όφειλε, από προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες, δηλώνουν τα μέλη του ΔΣ του ΟΠΕΚ και καλούν τον κ. Μιχαηλίδη να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές του.
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΟΠΕΚ, «η κατ’ επανάληψη υποχώρησή του στον πειρασμό να δημιουργεί κλίμα εναντίον θεσμών ή προσώπων, όχι πάντα με τη μέγιστη ακρίβεια στις αναφορές του σε αυτά, πλήττει την αξιοπιστία του θεσμού τον οποίο υπηρετεί». Παράλληλα, σημειώνει πως η δημόσια και συνεχής αντιπαράθεση του με άλλους ανεξάρτητους θεσμούς δημιουργεί στην κοινωνία την αίσθηση ότι δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη συνολικά στους ανεξάρτητους θεσμούς.
 
Το ΔΣ του ΟΠΕΚ καλεί τον Ελεγκτή να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές του και να αξιοποιήσει τις πολλές ικανότητές του προς όφελος του θεσμού και προς όφελος της εξυγίανσης της δημόσιας ζωής στην Κύπρο. Σημειώνει τέλος πως μια διερεύνηση των υπερκοστολογήσεων σε έργα υποδομής που ανατίθενται για δεκαετίες στις ίδιες εταιρείες, των προμηθειών σε εξοπλισμούς και εφοδιασμούς της Ε.Φ., των διάτρητων «αποσπάσεων» προσωπικού σε υπουργεία, της εκμετάλλευσης των τουρκοκυπριακών περιουσιών και της βιομηχανίας διαβατηρίων, θα ήταν ίσως μια πρώτη καλή αρχή για τον κ. Μιχαηλίδη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy